Rata șomajului din România, sub media UE

0

În luna mai a acestui an, rata șomajului din țara noastră a fost de 5,4%.  Acest procent clasează România nu media înregistrată la nivelul Uniunii Europene, unde rata șomajului a fost de 7,8%.

Este vorba despre o rată a șomajului european stabilă față de aprilie 2017 și în scădere față de luna mai a a anului trecut. Mai mult, datele care definesc luna mai din acest punct de vedere sunt cele mai scăzute din decembrie 2008.

Este vorba în total despre peste 19 milioane de persoane care muncesc în Uniunea Europeană care nu au avut un job în cursul lunii mai 2017.

Țările cu cei mai puțini șomeri

Conform unui raport publicat de Eurostat, țările cu cei mai puțini șomeri în cursul lunii mai au fost Germania (3.9%) , Cehia (3%) și Malta (4.1%). La polul opus, au fost țări precum Grecia (22.5%) și Spania (17.7%).

Veste bună este că rata șomajului a fost în scădere față de anul trecut în toate regiunile. Cele mai mari scăderi au fost raportate în Croaţia (de la 13,4% la 10,7%) şi Spania (de la 20,2% la 17,7%), potrivit mediafax.ro.

Tinerii șomeri din UE

Peste 3,7 milioane de tineri cu vârste de până la 25 de ani din Uniunea Europeană nu au avut un job în cursul lunii mai 2017. Și acest număr a fost însă în scădere față de cel înregistrat în cursul aceleiași perioade a anului trecut. Rata şomajului în rândul tinerilor a fost de 16,9% în UE în mai 2017.

COMENTARII: