Uzina Dacia, director general nou de la 1 august

0

Uzina Mecanice şi Şasiuri Dacia din Mioveni va avea, din 1 august, un nou director general. Este vorba despre Alexandru Oprescu care îl va înlocui pe Philippe Nottez. Acesta a condus unitatea din septembrie 2013.

Alexandru Oprescu îi va raporta direct directorului general Grup Renault România şi Preşedintelui Director General Automobile Dacia şi, din punct de vedere funcţional, lui Cornel Olendraru.

alexandru-oprescu-Dacia
Alexandru Oprescu este absolvent al Institutul Politehnic din Bucureşti. De-a lungul carierei, acesta a ocupat poziţii de top management şi are expertiză în mai multe domenii. Înainte de a se face parte din echipa Grupului Renault, Alexandru Oprescu a activat în industria auto încă din 2005, la început, pe platforma de la Mioveni, la Johnson Controls (JCI), unde a fost, de-a lungul anilor, managerul departamentelor CKD, Îmbunătăţire continuă, Logistică şi operaţiuni uzină, conform zf.ro.

În 2010 a devenit director de uzină JCI Mioveni, iar din 2011 a primit şi responsabilităţi internaţionale, fiind în acelaşi timp directorul uzinei de la Craiova, dar şi al uzinei JCI din Sunderland, Marea Britanie, iar apoi al uzinei JCI din Liverpool, Marea Britanie.

În plus, Alexandru Oprescu a activat și în domeniul serviciilor telecom pentru industrie şi business, la Worth -Triumph Adler, care a fost urmată de o perioadă de 8 ani ca director general într-o fabrică din industria alimentară.

În calitate de director al Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia, Alexandru Oprescu este şi membru al Comitetului de Management Grup Renault România.

Din 1 septembrie 2017, Philippe Nottez devine director al uzinei Renault STA Ruitz.

COMENTARII: