A fost dat startul ultimei serii de cursuri de însoţitori de bord organizate de Şcoala de Stewardese, proiect finanţat din fonduri europene. Proiectul “ÎNSOȚEȘTE-NE LA BORDUL CARIEREI!” este singurul din România care oferă formare profesională în ocupaţia de însoţitor de bord, fiind un sprijin real acordat tinerelor femei din România, pentru a începe o carieră deosebită, atât ca domeniu de activitate, cât şi ca beneficii materiale.
Până acum, în cele 15 luni de implementare a proiectului, au fost organizate 20 de serii de cursuri, 9 serii de calificare şi 11 serii de specializare, iar în total au fost 370 de de absolvente. De la această cifră până la finalizarea proiectului vor fi 564 de absolvente.
Vor sa fie stewardese
Interesul tinerelor din România faţă de acest proiect a fost mare. În total peste 3700 de tinere s-au înscris la selecţii, în timp ce 917 dintre ele au fost intervievate în limba engleză, iar 564 au fost acceptate şi înscrise propriu-zis la cursurile oferite de proiect. Procesul de selecţie a fost unul îndelungat şi riguros. În total au fost organizate 18 sesiuni de selecţie de cursante – 8 evenimente de selecții în toate cele 8 regiuni de dezvoltare și 10 evenimente de selecții la Cluj-Napoca.
sursa foto: rsc-consulting.ro
Curs gratuit vs. taxa de mii de euro
Tinerele din România au fost cu atât mai interesate de proiect, cu cât beneficiile au fost numeroase. Cursul de însoţitor de bord este gratuity, desi în România, o persoană care doreşte să intre în acest domeniu ar trebui să achite între 1500-2500 de euro pentru a lua parte la astfel de pregătiri. Cursantele au avut ca profesori pe formatori experți în aviație, fie că este vorba despre stewardese cu experiență sau chiar de piloți. La finalul cursurilor ele au primit certificate de practică cu valabilitate de 3 ani, certificare medicală recunoscută de Autoritatea Aeronautică Civilă din România AACR . Tot prin finanțarea din cadrul acestui proiect european au fost achitată și taxa de examen atestat la A.A.C.R. de 100 euro+TVA. Pe tot parcursul cursurilor, candidatele au beneficiat de cazare gratuită.
Un sfert dintre absolvente au fost angajate
Deși, în cadrul proiectului, nu există ca și cerință indicator de angajare a absolventelor, rata de angajare este de peste 25%, deoarece 93 de absolvente profesează deja ca însoțitor de bord, având contracte de muncă cu salarii de peste 1000 euro lunar, la companii de aviație din lume BRITISH AIRWAIS, RYANAIR, GERMAN WINGS, WIZZAIR, EMIRATES, ETIHAD, QATAR AIRWAYS, GULF AIR, OMAN AIR și FLYNAS.
Comments are closed.