Daimler va construi o nouă fabrică la Sebeș

0

Daimler va produce cutii de viteze second-hand în România. După ce, în primăvara acestui an, producătorul a inaugurat o uzina de transmisii automate cu nouă trepte, Daimler a demarat la Sebeş construcţia unei noi fabrici în care se vor „reconstrui“ cutii de viteze, pentru a fi vândute ulterior ca piese de schimb.

  Daimler continuă investițiile din România

Anunțul construirii noii fabrici vine după ce, în urmă cu câteva luni, germanii au achiziționat un teren aproape de fabrica pe care o dețin deja în Sebeș.

„Daimler AG extinde unităţile de producţie în România prin înfiinţarea unui proiect nou în Sebeş, care vizează o unitate de producţie în care se vor recondiţiona cutii de viteze primite de la dealeri, folosind cele mai noi tehnologii din domeniul automotive. Beneficiarul final va fi departamentul Daimler Global Services & Parts, iar inaugurarea va avea loc în anul 2017“, au declarat reprezentanții companiei conform zf.ro

Mai multă muncă manuală

În viitoarea fabrică în care vor fi recondiționate cutii de viteză, accentul va fi pe munca manuală care presupune: demontarea cutiilor, curăţarea pieselor componente cu ajutorul utilajelor, verificarea acestora şi înlocuirea celor defecte. După remontare cutiile trec printr-o verificare strictă pe standurile de probă identică cu cea din liniile de producţie.

 De ce au ales aceeași locație

„Principalele motive pentru alegerea locaţiei din Sebeş sunt: oportunităţile de extindere pe care le oferă localizarea geografică a companiei, experienţa acumu­lată pe parcursul celor 15 ani de dezvoltare şi funcţionare, conexiunile deja existente cu diferiţi furnizori, dar şi beneficiile existente din punct de vedere logistic“, susțin reprezentanții companiei.

COMENTARII: