Două decenii de inovație Java, la Cluj

963

100 de programatori clujeni sunt aşteptaţi să ia parte la conferinţa „Java. 20 years of innovation”.

Programatorii clujeni sărbătoresc 20 de ani de inovaţie în Java, unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare, în cadrul unei conferinţe susţinute de Lukas Eder, fondatorul şi CEO-ul companiei elveţiene Data Geekery. Evenimentul, organizat de AROBS Transilvania Software, va avea loc în data de 16 noiembrie.

„În România, unul din trei posturi vacante din IT cere Java, iar pentru că este nevoie ca programatorii să îşi dezvolte continuu competenţele tehnice şi să fie la curent cu ultimele tehnologii, ne-am gândit să le oferim oportunitatea de a lua contact cu noutăţile din domeniu de la creatorul JOOQ (o librărie de acces la baze de date SQL, prin Java – n. n.). Lukas vine pentru prima data în România, cu o experienţă extraordinară în Java, de aceea, mă aştept ca sala de conferinţe să fie arhiplină”, a spus Aurelian Deaconu, director executiv al diviziei de outsourcing din cadrul AROBS.

Lukas EderLukas Eder

 Despre Lukas Eder

Lukas Eder este fondatorul şi CEO-ul Data Geekery, companie specializată pe consultanţă şi servicii software Java şi SQL (limbajul standard pentru crearea, accesul şi manipularea bazelor de date relaţionale), precum şi dezvoltarea produsului propriu JOOQ. Cu o experienţă de peste zece ani în IT, Lukas Eder a bifat, de-a lungul timpului, mai multe funcţii în companii, precum Adobe Elveţia, Crealogix E-Banking sau Ergon Informatik, iar din 2013 a trecut în barca antreprenorilor, după ce a fondat propriul start-up. Este un promotor al inovaţiei, iar tinerilor care încă nu au curajul să îşi pună pe picioare un business le transmite să nu le fie frică să îşi testeze ideea. „Să conduci propria ta afacere e ceva ce te inspiră enorm. Este un sentiment pe care nu îl ai când eşti angajat”, a explicat Lukas Eder.

  Înscrierile continuă

Organizatorii se aşteaptă la 100 de participanţi, jumătate dintre locuri fiind deja epuizate. Specialiştii Java care doresc să ia parte la workshop-ul AROBS vor avea acces în baza unei înregistrări prealabile, pe http://java-workshop.arobs.com/.

La nivel mondial, nouă milioane de specialişti IT sărbătoresc, anul acesta, 20 de ani de când prima versiune a limbajului de programare Java a fost lansată spre utilizarea publicului specializat.

COMENTARII:

Comments are closed.