Endava trece definitiv la sistemul de muncă hibrid

0

Endava, compania de software britanică care are peste 8000 de angajați în întreaga lume și peste 3000 în România, anunță că va trece definitiv la sistemul de lucru hibrid.

Decizia are la bază rezultatele unui sondaj intern realizat în rândul angajaților din care a reieșit faptul că 75% dintre intervievați au declarat că preferă să continue să lucreze de acasă, iar 47% au declarat că ar dori să aibă în continuare opțiunea de a lucra atât de acasă, cât și de la birou.

Munca remote oferă flexibilitate angajaților, în timp ce posibilitatea de a lucra de la birou asigură colaborarea atât de necesară în cadrul echipelor.

„Viitorul este hibrid, îmbinând lucrul de la distanță cu cel împreună la birou, oferim colegilor noștri flexibilitate și posibilitatea de a alege care este modul în care lucrează cel mai bine în fiecare zi”, a declarat David Churchill, Chief People Officer la Endava.

 „Studiile globale, precum și propriile noastre cercetări, arată că lipsa interacțiunii sociale, care este o consecință a modelului de lucru de acasă, afectează modul în care învățăm, conducem echipe, inovăm sau performăm și de aceea continuăm să credem că munca în echipă este cea care produce cele mai bune rezultate”, a punctat John Cotterell, CEO Endava.

În cadrul Endava, echipele de proiect sunt extrem de importante, mai ales că fiecare acționează cu extrem de multă independență, lucrează împreună și își asumă responsabilitățile împreună. Prin urmare, sistemul de muncă hibrid, permite echipelor să lucreze atât de acasă, dar să vină și la birou pentru activitățile comune, cum ar fi Ceremoniile Agile. În plus, angajații Endava vor putea veni la birou pentru programele de training, în programele de internship, workshopuri sau orice alte activități în care interacțiunea față în față este preferată.

„Când a început pandemia, siguranța colegilor și clienților noștri a fost principala noastră prioritate. Dar știam că pe termen lung nu va fi suficient, deoarece pandemia, ca majoritatea celorlalte perturbări majore, a schimbat paradigma în multe afaceri. Credem că viitorul muncii este definit de flexibilitate – combinând beneficiile muncii de acasă pentru fiecare dintre noi cu nevoile de sincronizare și aliniere a echipei. De asemenea, analizele și cercetările noastre ne-au arătat că secretul succesului este într-un raport personalizat între cele două elemente. Fiecare echipă este diferită și are nevoi diferite. Acesta este fundamentul sistemului hibrid pe care-l propunem acum și vom continua să ne adaptăm pe măsură ce învățăm din experiențele recente”, a declarat Claudiu Constantinescu, Director Regional, Central Europe, Endava.

COMENTARII: