EY România a recrutat 101 absolvenţi în vara acestui an

1929

101 absolvenţi s-au alăturat echipei EY din România în septembrie 2015, cel mai mare număr recrutat într-un singur an de companie până acum şi cu 20% mai mulţi faţă de anul trecut.

Echipa EY ajunge astfel să numere pentru prima dată 655 de profesioniști. Aproximativ 60% dintre noii angajaţi se vor alătura departamentului de Audit financiar, iar restul vor face parte din departamentele de Asistenţă fiscală şi juridică, Asistenţă în tranzacţii şi Asistenţă în afaceri.

    Campanie intensa de recrutare

Peste 1,600 de studenţi din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Oradea au aplicat pentru un post la EY în această primăvară. Campania de recrutare de anul acesta a fost una dintre cele mai complexe derulate de companie în România şi a inclus aplicaţii online, video interviuri,  teste de evaluare a perseverenţei, interviuri cu manageri EY, şi două competiţii pentru selecţie – EY Tax Academy şi EY Mega Days.

Prin recrutarea unora dintre cei mai talentaţi şi mai motivaţi tineri dintre absolvenţii 2015, tineri pentru care EY va fi prima experienţă a unui loc de muncă, compania îşi asumă responsabilitatea de a-i orienta în carieră şi de a le oferi oportunităţi pentru dezvoltarea lor profesională.

„Piaţa forţei de muncă din România ne pune în faţa unor provocări care în urmă cu 5-10 ani nu erau atât de vizibile. Spre exemplu, numărul studenţilor a scăzut de la an la an, ajungând acum la aproape jumătatea nivelului din 2008. Calibrarea programei academice la nevoile pieţei este foarte anevoioasă, iar ritmul de schimbare din economie şi din societate este tot mai rapid. Avem un capital uman excepţional în România care nu își atinge potenţialul din aceste motive. Avem tineri talentaţi care au nevoie de îndrumare şi sprijin pentru a dobândi abilităţile de care este acum nevoie pe piaţă.
De aceea, noi ne-am asumat rolul de a pregăti o nouă generaţie de lideri de afaceri, prin oferirea a numeroase programe de dezvoltare şi formare şi a unor experienţe de muncă diverse, susținute de acces la resurse globale, echipe multinaţionale şi cele mai bune practici în domeniu,” explică Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România

Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.

Cea mai inovatoare programa de training

Conform studiilor privind cei mai doriţi angajatori, publicate de Catalyst şi Trendence la sfârşitul lunii iulie, EY România este în acest moment cel mai dorit angajator în domeniul consultanţei din ţară şi cel mai căutat angajator din cadrul Big4. De asemenea, EY este pe prima poziţie şi în topul preferinţelor tinerilor cu potențial şi ale studenților la programe de Master, fiind percepută drept compania cu cea mai atractivă şi inovatoare programă de training. Per total, EY România se situează pe locul 7 în Top10 companii pentru care doresc să lucreze tinerii din România conform Trendence.
„Am depus eforturi susţinute în ultimii ani pentru a transmite valorile EY şi în afara companiei, către tinerii care caută un loc de muncă unde să îşi poată integra principiile de viaţă, aspiraţiile şi nevoile de dezvoltare. Studenții sunt foarte interesați să îşi înceapă cariera într-o companie flexibilă şi care este dispusă să investească în dezvoltarea lor. La EY, angajatul este direct implicat în a-şi construi experiența şi are la dispoziție uneltele necesare pentru a se dezvolta. EYU (EY and You) este platforma prin care ei îşi pot crea şi optimiza un plan de dezvoltare bazată pe coaching, training şi expunere la experiențe pe piaţa locală şi internaţională. Mai mult decât atât, managerii EY şi-au asumat rolul de mentori, oferindu-le coaching şi îndrumare colegilor aflaţi la începutul carierei,” explică Andreea Mihnea, Director Resurse Umane, EY România.

Andreea Mihnea, HR Director EY Romania

Tinerii doresc o cariera in audit

Conform studiului Catalyst, în topul criteriilor în funcţie de care respondenţii îşi aleg angajatorul se plasează pachetul de salarii şi beneficii oferit de compania respectivă, urmat pentru candidaţii cu profil economic de reputaţia companiei. În plus, rezultatele studiului arată o creştere a interesului respondenţilor cu profil economic şi pentru alte beneficii oferite de angajatori, precum asigurările medicale.
„Suntem în acest moment compania cea mai căutată de tinerii care doresc să lucreze în domeniul auditului şi consultanţei de afaceri în România. Această clasare în topul preferinţelor lor este rezultatul direct al investiţiilor pe care le realizăm în oameni – de la pachetul salarial şi de beneficii, la programele de formare şi certificare internaţionale şi până la politica de flexibilitate, incluziune şi diversitate. Aceste investiţii sunt cele care pot opri fenomenul <<brain drain>>. Tinerii noştri merită să fie apreciaţi şi sprijiniţi în carieră acasă!” concluzionează Andreea Mihnea.

EY in cifre

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 210.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 27,4 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2014. În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 650 angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Avem birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.

COMENTARII:

Comments are closed.