Fabrică nouă de componente de avioane în județul Cluj

2170

Compania belgiană Sonaca va construi o fabrică în județul Cluj pentru a-și crește capacitatea de producție de componente de avioane.

  Investiție de 8,5 milioane de dolari la Cluj

Este vorba despre o investiție de 8,5 milioane de dolari la circa 30 de kilometri de Cluj-Napoca, investiție care va fi posibilă în urma unui împrumut acordat de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).  Potrivit site-ului oficial al BERD, în noua fabrică vor fi produse componente pentru aripi de avioane fabricate de Airbus şi Embraer.Noua unitate de producţie este programată să fie finalizată în termen de doi ani.

Compania Sonaca are sediul central în Belgia şi deţine unităţi de producţie în Belgia, Brazilia, Canada, China şi România. La nivel mondial, societatea are 2.500 de angajaţi dintre care 350 sunt ingineri.

Sonaca

 Producător de componente pentru Airbus

Firma belgiană este activă în dezvoltarea, fabricarea şi asamblarea de structuri avansate pentru avioane mari, mai exact, în producerea de componente pentru aripi,  fiind lider în domeniu. Sonaca este furnizor pentru companii precum Airbus, Embraer, Dassault Aviation, Bombardier şi Gulfstream.

Matteo Patrone, director regional pentru România şi Bulgaria al BERD, a declarat despre această investiție: „Noua fabrică din România va contribui la dezvoltarea sustenabilă a industriei aerospaţiale din România. Credem cu tărie că fabrica va demonstra că aici pot fi produse elemente de înaltă calitate pentru aerodinamica aripilor şi că vom atrage noi investiţii în producţia cu valoare adăugată ridicată din ţară”.

 Locuri de muncă pentru localnici

Compania va specializa angajaţi locali. Directorul Sonaca, Bernard Delvaux, a spus că noua fabrică din România va întări competitivitatea companiei şi va asigura continuarea creşterii în următorii cinci ani.

BERD a investit până în prezent în România peste 7 miliarde de euro şi a mobilizat peste 14 miliarde de euro din alte surse de finanţare.

COMENTARII:

Comments are closed.