Începe cel mai important târg internațional de universități din Europa de Sud-Est

0

Pe 18, 19 și 20 martie are loc cel mai important târg internațional de universități din Europa de Sud-Est.

  Universități din 15 țări la RIUF

   La RIUF – The Romanian International University Fair vin 20 dintre cele mai importante universități din lume. University of Bristol, University of Nottingham, University of Sheffield, University of Birmingham și Rotterdam School of Management, Erasmus University sunt doar câteva dintre cele peste 95 de instituții de învățământ superior care vor ajunge în România, la Sala Palatului.

  Timp de trei zile, la RIUF, peste 95 de universități și instituții de învățământ din 15 țări îți vor putea oferi informații despre fondurile de burse, programele de studiu și ofertele educaționale în domenii precum management, business, economie, marketing și advertising, inginerie și IT, jurnalism, turism, artă și design, arhitectură, medicină.

  De ce să participi la RIUF?

Începând din 2005, peste 22.000 de vizitatori vin în fiecare an la RIUF să se informeze despre oportunitățile educaționale care le sunt accesibile în toată lumea. Peste 6.000 de români aleg să facă pasul în viitor studiind în străinătate, în urma unei conversații directe cu reprezentanții oficiali ai universităților de interes sau dialogând cu studenți sau absolvenți români ai universităților respective.

Participarea la RIUF – The Romanian International University Fair te ajută să:

  • afli direct de la reprezentanții universităților informațiile de care ai nevoie legate de programul de studiu ales, procesul de admitere, surse de finanțare și burse;
  • discuți cu reprezentanții celor mai apreciate universități din străinătate și din România și să gasești răspunsuri întrebărilor pe care le ai cu privire la studiile internaționale;
  • te orientezi într-o varietate foarte mare de programe. La RIUF ai acces la peste 1000 de programe de studiu în domenii precum marketing, management, business, economie și finanțe, turism, științe politice și relații internaționale, drept, tehnologie & IT, arhitectură, arte și design;
  • discuți cu studenții români plecați în străinătate și afli cum este să fii student internațional.

  Peste 33 de workshop-uri, seminarii și informații despre fondurile de burse disponibile în Marea Britanie, USA și Olanda

  Discuții directe cu reprezentanții universităților

Dacă ești interesat de un program de studiu în afara României poți participa, în toate cele trei zile de eveniment, la peste 33 de workshopuri și sesiuni de discuții cu reprezentanții universităților internaționale pentru a afla mai multe despre oportunitățile de angajare și experiențele altor studenți care au ales să studieze în străinătate.

La aceste workshopuri și seminarii poți învăța, printre altele, mai multe despre cum poți obține finanțare în USA, Marea Britanie și Olanda, despre cum iți poți face un dosar de aplicație perfect,  despre care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a deveni student internațional sau cum poți construi roboți folosind tehnologie de ultimă oră.

 20 de universități aflate în premieră în România

Peste 20 dintre universități vor ajunge la RIUF și vor participa în premieră la un eveniment educațional din Romania. University of Reading, Rotterdam School of Management, Erasmus University, Artevelde University College Belgium și University of Surrey, UNU-MERIT/Maastricht Graduate School of Governance, University of Leicester, GSM London, Universidad Católica San Antonio de Murcia, FIGS (France International Graduate Schools) sunt doar câteva dintre instituțiile de învățământ superior care vor ajunge pentru prima dată în România pe 18, 19 și 20 martie.

Iar dacă ești decis să alegi un program de studiu în România poți interacționa și cu cele mai consacrate universități din ţară. Universitatea din București, Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea Politehnică din București, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea Româno-Americană, vor putea răspunde la întrebările celor interesați. La acestea se adaugă și singura facultate de antreprenoriat din Sud-Estul Europei The Entrepreneurship Academy.

Lista completă a expozanților poate fi consultată pe site-ul evenimentului.

 Cum te poți înscrie la eveniment

Află mai multe despre oportunitățile de studiu în România și în străinătate, înscrie-te pe www.riuf.ro  și vino la Sala Palatului, pe 18, 19 sau 20 martie 2016. Înregistrarea pe site îți permite accesul pe toată durata târgului, inclusiv la prezentările susținute de către reprezentanții universităților din cadrul evenimentului. Cei care nu pot ajunge la târgul care va avea loc în București, se pot înscrie la edițiile din Cluj-Napoca (22 martie, Sala Polivalentă) si Brașov (24 martie, Aro Palace Hotel).

 Despre Grupul EDUCATIVA

  EDUCATIVA este un grup de organizații non-guvernamentale și companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităților de dezvoltare personală. Printre programele EDUCATIVA se numără serviciile de consiliere educațională EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizată de înscriere la universități din România, AdmitereOnline.ro.

 

 

COMENTARII: