Joburi și visul american

0

Visul American atrage de la un an la altul tot mai mulți tineri români care aleg să guste măcar pentru o perioadă din ceea ce înseamnă viața în Statele Unite ale Americii. O dovedesc cifrele uneia dintre companiile care intermediază plecarea în SUA.

  Numărul celor care pleacă, în creștere

Anamaria Nemeș, Managing Partner Mikes Agency, a declarat pentru allaboutjobs.ro faptul că în 2015 față de 2014 numărul persoanelor care au  plecat printr-un program work&travel în America a fost în creștere. Doar anul trecut prin această firmă au ajuns în SUA aproximativ 450 de persoane. Nu este vorba doar despre studenți, ci și de bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani. Aceștia au muncit la o firmă de mutări, unde au transportat mobilă.

Nevoia de bani, dar și faptul că economia Americii a fost în creștere și a dus la majorarea salariului pe oră și, implicit, la creșterea substanțială a veniturilor obținute pe perioada contractuală, au determinat creșterea interesului românilor pentru o astfel de experiență.

jobs in USA

  Cum se anunță 2016

În plus, anul 2016 se anunță și mai productiv. “ Numărul contractelor de muncă oferite prin intermediul firmei Mikes Agency a crescut în prima parte a anului 2016 față de aceeași perioadă a lui 2015 cu 30%” a mai subliniat reprezentatul companiei de recrutări, Anamaria Nemeș.

Condițiile pe care le cer angajatorii din acest domeniu din SUA sunt cunoașterea limbii engleze și rezistența la efort fizic. În ceea ce privește procesul de obținere a vizei, anul trecut persoanele care au plecat prin intermediul acestei agenții au reușit să aibă o promovabilitate de 100%.

După ce a reușit să ajute să obțină un contract de muncă în SUA peste 5000 de persoane, sfatul Anamariei Nemeș pentru cei care vor să muncească și să călătorească în America este: “ Să nu ezite nici o clipă să aplice la program. O data ajunși acolo marea majoritate la terminarea contractului se întorc acasă și aplică din nou anul următor pentru un nou contract.”

COMENTARII: