Marile orașe, dinamice pe piața închirierii spațiilor de birouri

1965

Companiile și piața muncii din marile orașe din țară se dezvoltă. Dovada vine de pe piața imobiliară unde volumul tranzacțiilor de închiriere de birouri a crescut, în afara Bucureștiului, cu peste 30% în 2015.

  Orașele cu cele mai multe spații de birouri tranzacționate

Potrivit unui studiu realizat de ESOP Consulting, cele mai mari spaţii în clădiri de birouri au fost tranzacţionate în Iaşi (17.682 metri pătraţi) şi Timişoara (13.043 metri pătraţi).

În acest sens, Alexandru Petrescu, managing partner ESOP Consulting, a declarat:  „Există un tandem fericit care face posibilă dezvoltarea pieţei de birouri din marile oraşe ale României – cererea de forţă de muncă a companiilor IT&C şi de outsourcing şi creşterea ofertei de calitate a spaţiilor de birouri, în clădiri noi, la standarde internaţionale. România se află pe locul doi în topul Tehnologia CE Fast 50 top Deloitte, după Polonia, şi acest lucru se materializează într-un interes din ce în mai mare al investitorilor pentru piaţa de muncă din România şi implicit pentru acomodarea ei, nu doar în Capitală, ci în toate marile centre universitare”.

 

interior cladire de birouri

   Despre centrele de business

Consultantul imobiliar a intermediat anul trecut o tranzacţie pentru 4.000 metri pătraţi în complexul City Business Center din Timişoara pentru compania Hella şi una de 1.000 metri pătraţi în Palas din Iaşi către Cegeka.

Iașiul și Timișoara sunt urmate de Craiova unde s-au tranzacţionat, tot anul trecut, spaţii de birouri de 6.500 metri pătraţi, de Cluj-Napoca unde a fost închiriată o suprafață de 5.350 metri pătraţi, de Braşov cu 3.800 metri pătraţi, de Oradea cu 1.886 metri pătraţi și de Bacău cu 1.400 metri pătraţi.

La nivel național, clădirile de birouri în care s-au tranzacţionat spaţii mari au fost Palas şi Unites Business Center 3 din Iaşi, City Business Center şi UBC Open Ville din Timişoara, Cluj Business Center şi The Office din Cluj-Napoca.

Specialiștii din cadrul ESOP susțin că acest trend de creștere se va menține și în 2016, iar interesul pentru resursele umane în provincie va fi la fel de mare ca în 2015.

COMENTARII:

Comments are closed.