Marks & Spencer (M&S) renunță la magazinele din România

0

Marks & Spencer (M&S) intenţionează să renunţe la cele şase magazine din România. Direct afectați de această decizie vor fi cei 101 angajați pe care grupul îi are în țara noastră.

Decizia de a renunța la magazinele din România vine în contextul închiderii a 53 de magazine de pe pieţe precum Olanda, Belgia sau Polonia. Informația a fost transmisă de reprezentanții companiei printr-un comunicat oficial.

  Consultări cu angajații

Reprezentanții companiei M&S au început discuțiile cu cei 101 angajaţi pe care îi are în România.

„Având în vedere analiza cuprinzătoare a activităţii internaţionale a grupului, am efectuat o evaluare aprofundată a activităţii noastre din România şi a oportunităţilor de creştere pe termen lung pentru Marks & Spencer pe piaţă. Analiza noastră a arătat că în ultimii cinci ani am avut mari dificultăţi în a atinge pragul de rentabilitate şi nu mai putem continua activitatea din România”, a declarat Jonathan Glenister, director regional pentru Europa, China şi India în cadrul Marks & Spencer.

 Ce alte țări vor fi afectate

Angajații din România nu sunt singurii care sunt afectați de această decizie. Grupul intenționează să renunțe la magazinele sale de pe zece pieţe, inclusiv zece magazine în China şi şapte în Franţa, precum şi a magazinelor sale din Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Slovacia, Olanda și Belgia.

 

COMENTARII: