Medicii de familie protestează

0

Nemulțumirile medicilor de familie legate de condițiile din contractul cadru propus de Casa Națională de Asigurări de Sănătate îi afectează direct pe pacienți. Este vorba despre faptul că vineri și luni medicii de familie nu vor elibera rețete compensate și gratuite, mai mult, unii vor cere bani pentru consultații.

Medicii refuză să semneze cu casele județene de asigurări de sănătate niște acte adiționale la contractul-cadru. Și asta pentru că ar trebui să semneze retroactiv, așa că preferă să aștepte câteva zile și să le semneze de săptămâna viitoare.

Medicii îi roagă pe pacienți să aibă răbdare și să revină la începutul săptămânii pentru rețelele gratuite sau compensate. Consultațiile vor fi contra cost în unele situații.  În funcție de relația medic-pacienți, medicii pot alege să facă aceste consultații gratis. În cazul unor urgențe medicii le sugerează pacienților să se adreseze direct spitalelor.

Medicii cer CNAS să le mărească bugetul alocat și nu sunt de acord cu noile prevederi ale contractului-cadru. După ce aceștia au pichetat sediul Ministerului Sănătății, reprezentanții CNAS nu au avut încă nicio reacție.

 

COMENTARII: