Mercedes ar putea deschide o nouă uzină în România

1046

” Ro­mâ­nia poate fi o soluţie. În România avem o experienţă pozitivă datorită fabricii de cutii de viteze, care este una foarte bu­nă. Şi reprezintă un avantaj pentru Ro­mânia faptul că avem acolo o uzină pen­tru cutii de viteze“ a declarat pentru zf.ro Dieter Zetsche, preşedintele consi­liului de ad­ministraţie al Daimler AG.

    Țintesc primul loc în segmentul premium

2020 este anul până în care grupul Daimler țintește să devină numărul unu în segmentul premium. Momentan grupul german deține afaceri de circa 130 de miliarde de euro, însă își dorește să depășească BMW în ceea ce privește volumul de vânzări.

În acest sens, președintele CA al Daimler AG a declarat: „Decizia privind o nouă uzină este un proces foarte raţional în care com­parăm toate aspectele legate de nivelul edu­caţional, disponibilitatea forţei de muncă, logistică, infrastructură, cât de uşor este să faci afaceri în acea ţară, dis­tan­ţa faţă de furnizori şi clienţi.”.

   România, în vizorul Mercedes pentru o nouă uzină

Încă din 2013, grupul a inițiat o investiție în România. Este vorba despre uzina din Sebeș unde sunt produse cutii de viteze. Daimler a avut un plan de investiții de 300 de milioane de euro.La un an de la demararea lucrărilor de construcţie, noua fabrică ocupând o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi, a demarat la Sebeş în iulie 2013 când au fost create 250 de locuri de muncă.

Din primăvara acestui an aici va fi produsă, pe lân­gă cutiile de viteze actuale, şi noua 9G Tronic.  500 de persoane vor fi angajate și vor fi specializate în Germania.

 Dezvoltare la nivel mondial

„ Noi deja producem dincolo de capacitatea tehnică pe care o avem instalată prin schimburi supli­men­tare, iar la un moment dat vom ajun­ge într-un punct în care vom avea ne­voie din nou de capacitate supli­men­tară de producţie. Acum extindem în Brazilia, Africa de Sud şi alte ţări, în China, spre exemplu. Dar va veni mo­mentul în care vom avea nevoie de o no­uă uzină şi la nivel european. Este puţin probabil să adăugăm capacitate supli­mentară de producţie în Germania.” a mai subliniat reprezentantul grupului.

COMENTARII:

Comments are closed.