Mii de muncitori străini, neplătiți în Arabia Saudită

0

Situația vine ca o consecință a faptul că guvernul a întârziat plăţile către contractori pentru a face faţă scăderii accelerate a preţului petrolului. Autorităţile saudite au început reforme şi reduceri de cheltuieli semnificative.

Este vorba despre bani pe care companiile așteaptă să îi încaseze de la stat pentru o serie de lucrări efectuate. Victime directe sunt miile de muncitori, dintre care o bună parte sunt din Asia.

Conform bloomberg.com, cei afectați de aceste decizii nu sunt doar angajații de la stat, ci și cei din companiile private. O categorie de persoane afectate este cea a muncitorilor străini, în special, a celor din domeniul construcțiilor. Este vorba despre persoane care oricum aveau salarii mici și care au acceptat, de-a lungul timpului, condiții de muncă dificile.

  Fără salarii și provizii

Oamenii nu sunt plătiți de câteva luni, nu mai ai de lucru, potrivit Bloomberg, au fost inclusiv momente în care, în barăcile în care locuiesc, nu au avut mâncare. În plus, de circa două luni, proviziile medicale s-au terminat.

Este vorba în total de circa 16.000 de muncitori doar din India şi Pakistan care nu ar mai fi fost plătiți de opt luni.

COMENTARII: