Numărul joburilor în România, în creștere

0

Datele furnizate de Institutul Național de Statistică arată faptul că numărul total al locurilor de muncă vacante în primul trimestru al acestui an a fost cu 29% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. 

În primele trei luni ale acestui an, în România au fost circa 58.300 de locuri de muncă vacante. Numărul a fost în creştere cu 6,4% faţă de trimestrul anterior. Comparativ cu acelaşi trimestru al anului trecut, numărul slujbelor vacante a crescut cu 29%.

Cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (3,47%), alte activităţi de servicii, respectiv în activităţi de spectacole, culturale şi recreative (2,5% fiecare în parte).

 Domeniile cu cele mai multe posturi

Domeniul care a oferit cele mai multe locuri de muncă vacante a fost industria prelucrătoare, mai exact, 15.000 de joburi, ceea ce a reprezentat un sfert din totalul locurilor de muncă neocupate.

Locurile de muncă la stat au reprezentat și ele o bună parte dintre cele vacante, mai exact o treime din total. Astfel, 8900 locuri vacante se regăsesc în administraţia publică, 7700 locuri vacante în sănătate şi asistenţă socială, respectiv 2400 în învăţământ.

Cele mai puține locuri de muncă vacante au fost în domenii precum cel al tranzacțiilor imobiliare, respectiv în industria extractivă.

 

COMENTARII: