Trei orașe vor fi principalii poli de dezvoltare ai țării din punctul de vedere al noilor oferte de locuri de muncă.
Reprezentanții companiilor de recrutare susțin că în 2016, capitala, Cluj-Napoca și Timișoara vor fi zonele care vor genera cele mai multe noi oportunități de angajare. Totul va depinde și de deciziile investitorilor în ceea ce privește localizarea.
„Acest lucru va depinde însă mult şi de nivelul sau localizarea investiţiilor din România în anul ce urmează. Un investitor mare poate foarte uşor să polarizeze câteva sute sau mii de locuri de muncă şi în oraşele de talie mică sau mijlocie“, a declarat pentru zf.ro Florin Godean, country manager al companiei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Adecco România.
În plus Braşov, Iaşi, Bacău, Târgovişte și Craiova sunt orașe care vor aduce anul acesta și ele noi slujbe.
„Sunt regiuni cu potenţial încă neconsumat din perspectiva capitalului uman“, spune Daniela Miriţescu pentru zf.ro, recruitment manager în cadrul firmei de recrutare şi închiriere forţă de muncă temporară APT.
Majorări vor fi înregistrate nu doar în ceea ce privește numărul de locuri de muncă, ci și în ceea ce privește sumele cu care vor fi remunerați angajații. Conform unor date furnizate de Comisia Națională de Prognoză, salariul mediu net va depăși în 2016 suma de 2000 de lei în Ilfov, Cluj, Timiș și Argeș, în timp ce în capitală salariul va fi cu 65% peste media națională, mai exact 2800 de lei.