Peste 1.200 de candidați, la Târgul de Cariere din Târgu-Mureș

1133

Mai mult de 1.200 de persoane s-au arătat interesate de joburile, internshipurile și stagiile de practică disponibile în cadrul celor 35 de companii care au participat la Târgul de Cariere din Mureș.

 Persoanele selectate, aproape de interviuri

Companiile afirmă că au găsit candidați potriviți atât pentru posturile entry level, cât și pentru cele unde experiența juca un rol important. În perioada următoare vor începe interviurile cu persoanele selectate.

În total, peste 700 de locuri de muncă, stagii de practică și oportunități de voluntariat au fost disponibile la Târgul de Cariere la Teatrul Național din Târgu-Mureș. Candidații care nu au ajuns la târg pot în continuare aplica online la posturile publicate pe www.targuldecariere.ro.

 Ce spun companiile despre candidați

Angajatorii prezenți la Târgul de Cariere au organizat mini-interviuri, au discutat cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, le-au oferit informații despre companie și au preluat sute de CV-uri relevante pentru posturile disponibile.

„Cu fiecare ediție observăm un interes tot mai mare în rândul companiilor de a găsi candidații potriviți. La această ediție, Târgul de Cariere din Mureș a beneficiat de o prezență foarte bună atât în ceea ce privește numărul companiilor participante, cât și având în vedere domeniul de activitate. Candidaților le recomandăm să urmărească site-ul nostru, www.targuldecariere.ro, și să aplice și acolo la posturile disponibile”, spune directorul Târgului de Cariere, Louisa Olar.

 Angajatorii participanți la târg

Cele 35 de companii și organizații participante au provenit din domenii de activitate precum IT&Software, producție, auto&automotive, retail, recrutare, construcții, imobiliare, asigurări, servicii și turism.

Compania Bosch Rexroth a avut câteva zeci de posturi disponiible pentru sediul din Blaj, de la Process Engineer până la Test and Validation Engineer, iar CIE Matricon recrutează electricieni, frezori, mecanici, ingineri și reglori CNC.

„Am avut ocazia de a întâlni oameni talentați dornici să-și dezvolte cariera. CamelWeb este în continuă creștere, iar compania este dornică să-și mărească echipa cu profesioniști din domeniul IT. Pasiune, know-how și dorința de a se autodepăși sunt ingredientele de bază pentru o carieră în cadrul CamelWeb”, spune Cristina Predoiu, HR Manager la CamelWeb.

Recrutări la Târgul de Cariere a făcut și compania CIE Matricon, care face parte din Grupul CIE Automotive, un grup industrial specializat pe procese cu valoare adăugată importantă, cu peste 70 de fabrici în toată lumea însumând 15.000 de angajați.

Compania Hirschmann Automotive afirmă că experiența în cadrul târgului a fost una de succes, iar în perioada următoare vor avea loc interviurile de angajare.

„Ne bucurăm că am participat la acest eveniment și că am avut ocazia să cunoaștem oameni interesanți, cu profil și experiența diverse.  Considerăm că este un câștig evenimentul pentru că ne-a ajutat  să ne îmbogățim portofoliul de candidați pe care îi vom contacta cu siguranță în vederea angajării. Așteptam cu interes edițiile viitoare“, afirmă Aniela Albu, recruiter la Hirschmann Automotive.

  Locuri de muncă în domeniul IT

Oportunități importante de angajare a adus și Accenture, companie care a căutat la Târgul de Cariere SAP Junior Consultant with German, Java Senior Developer și interni pentru perioada verii. Recrutări au făcut și BG Soft, firmă specializată în consiliere și dezvoltare software, la CSi România, compania de producție și tehnică, dar și Lidl, unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa.

msg systems Romania a căutat Java Developeri, a pus la dispoziție posturi part time și a oferit burse Erasmus în Germania pentru studenţi. Stefanini a căutat vorbitori de germană pentru serviciul cu clienții.

În plus, la Târgul de Cariere au participat Adecco, Arabesque, Auchan, Career Consulting, CRH, Eastmen, Generali, Global Art Production, Irum, ISDC, Kastamonu, KFC, Lugera, McDonald’s, PITECH+PLUS, Promo International, Romcab, Apollo Wellness Club, Selgros, STA Travel, Total Stay Group, Vinci Energies.

Cei care vor să se implice în activități de voluntariat sau vor să urmeze stagii de practică au aflat oportunitățile pe care le au în cadrul AIESEC Târgu-Mureș, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș și Universitatea Petru Maior din Târgu-Mureș.

  Târgul de Cariere va reveni în toamnă cu un nou sezon de recrutări, când va ajunge la Oradea, Iași, Chișinău, Cluj, Brașov, Sibiu, Târgu-Mureș. Detalii găsiți pe http://www.targuldecariere.ro/targu-mures/.

COMENTARII:

Comments are closed.