IT-ul românesc, în atenția presei internaționale

0

Orașul Cluj-Napoca este lăudat în presa internațională, fiind numit „Silicon Valley de Transilvania”. Într-o analiză detaliată a companiilor de profil IT din țara noastră, Tech Crunch apreciază talentul specialiștilor din România, dar și efervescența pieței de profil.

 Numărul start-up-urilor, în creștere

Baza de date Romanian Startups numara in prezent 300 de astfel de afaceri, in crestere fata de anul trecut, cand erau 250. Publicatia citata arata ca nu doar start-up-urile s-au inmultit, ci si investitorii si incubatoarele.

„Cu toate ca partea de start-up-uri e inca tanara, cresterea este una sustinuta, iar multe companii au dat dovada de un potential extraordinar. Vector Watch, a carei echipa de ingineri e bazata in Romania, a creat un ceas inteligent cu o baterie ce dureaza 30 de zile. Axosuits este un start-up axat pe robotica si creeaza exoscheleti ieftini pentru persoanele cu dizabilitati”, arata Tech Crunch.

  Piața românească, sub lupa marilor companii

Articolul arată faptul că și companiile mari au pus ochii pe specialistii din tara noastra. In 2014, de exemplu, Facebook a achizitionat LiveRail, fondata de doi romani. In 2013, Avangate a fost cumparata de o firma din San Francisco. In 2012, Twitter a pus mana pe Summify, o companie cu sediul in Vancouver, pornita de romani. Iar in 2015, Tech Crunch a cumparat Quality Software Corporation.

Per total, datele Thomson Reuters arata ca 16 companii romanesti IT si telecom au fost subiectul unor tranzactii in ultimii trei ani. De asemenea, 13 alte companii de media si entertainment au fost cumparate, de asemenea.

Publicația despre tehnologie apreciată talentul specialiștilor de aici, competivitatea, dar și concentrarea pe educație.

Puteți citi articolul complet în limba engleză aici: http://techcrunch.com/2016/04/06/the-silicon-valley-of-transylvania/

COMENTARII: