Piloții companiei Lufthansa amenință cu o nouă grevă

1114

Conform BBC, piloții companiei Lufthansa au avertizat că vor intra din nou în grevă. Aceștia ar intenționa să își oprească activitatea în cursul zilelor de marţi şi miercuri.

 Negocieri eșuate

Măsura vine după ce negocierile pe tema salariilor din weekend au eşuat. Este vorba de cea de-a 15-a grevă a acestora din luna aprilie până acum. În total, această formă de exprimare a nemulțumirilor a afectat, doar săptămâna trecută, 2800 de zboruri care au fost anulate.

Noua grevă ar trebui să afecteze marţi zborurile pe distanţe scurte, în timp ce miercuri vor fi afectate şi cursele pe distanţe lungi.

 Cerințele sindicaliștilor

Încă de acum patru ani, sindicatul cere o majorare a salariilor de 3,7% pentru 5.400 de piloţi. Până acum, compania a oferit o creştere a salariilor de 2,4% în 2016, cu o creştere adiţională de 2% în 2017.

 Efectul grevelor asupra pasagerilor

Doar greva de săptămâna trecută a afectat peste 350.000 de pasageri. Impactul este puternic și asupra veniturilor companiei. Măsurile luate de piloți costă compania de transport aerian circa 10 milioane de euro pe zi.

 

 

COMENTARII:

Comments are closed.