Proiecte de investiții chineze în România

1058

O serie de companii chineze au semnat cinci proiecte de investiții în România cu o valoare totală de peste 118 milioane de euro. 

 Domeniile vizate de chinezi

Proiectele vizează domeniile auto, educație, imobiliar, dar și energie regenerabilă. Mai exact, investitorii chinezi intenționează să construiască o fabrică de componente auto la Brașov în valoare de circa 45 de milioane de euro.

O altă investiție, de data aceasta de 17,6 milioane de  dolari, ar trebui să fie realizată în domeniul ornamentelor auto, dar și construirea, în România, a unei centrale solare de 20 MW, investiție în valoare de 33 de milioane de euro.

Domeniul imobiliar reprezintă și el o atracție pentru investitorii chinezi. Aceștia intenționează să dezvolte mai multe complexe imobiliare în București, având la dispoziție suma de 23 de milioane de euro.

În plus, chinezii vor să dezvolte un proiect de cooperare și schimb de experiență în domeniul educației în Hunedoara, potrivit agerpres.ro

  Contextul anunțării proiectelor

Proiectele au fost anunțate în cadrul celei de-a doua ediții a Reuniunii ministeriale pentru promovare economică și comercială dintre China și țările Europei Centrale și de Est, organizată la Ningbo, China.  La acest eveniment a reprezentant România, Costin Borc, ministru al Economiei, alături de reprezentanții a 12 companii de la noi din țară.

COMENTARII:

Comments are closed.