Un raport realizat de Eurostat arată faptul că femeile din România decid să se mute din casa părintească în jurul vârstei de 25 de ani, cu cinci ani mai repede decât o fac bărbații.
Situația din alte țări europene
Cei cinci ani reprezintă cea mai mare diferență de gen înregistrată în toate statele membre ale Uniunii Europene, din acest punct de vedere.
Tendința este generală la nivelul statelor UE. De exemplu, în Bulgaria diferența este între 26,8 de ani și 30,5 de ani, în cazul bărbaților, în timp ce în Croaţia, femeile părăsesc casa părintească la 29,6 de ani față de 33 de ani în cazul bărbaților.
Situația din România este asemănătoare cu cea din țări precum: Ungaria, Polonia, Austria şi Cehia, potrivit mediafax.ro.
Media europeană
Vârsta medie a tinerilor care pleacă din casa părintească a rămas la 26,1 ani în 2015 la nivelul întregii Uniuni Europene.
Țările în care tinerii au ales să se mute din casa părintească și să devină indepenedenți de la vârste mici sunt cu preponderență țările nordice: Suedia(19,7 ani), Danemarca (21,1 ani) şi Finlanda(21,9 ani).
La cealaltă extremă se află tinerii din Croația care locuiesc cei mai mulți ani alături de părinți, 31,4. Aceștia sunt urmați de Malta, cu 31,1 ani, Slovania, cu 30,9 ani, Italia, cu 30,1 ani, Grecia, cu 29,4 și Bulgaria, cu 28,7 ani.
Comments are closed.