România trebuie să asigure un mediu atractiv pentru investitori

0

” Ţine de România să asigure un mediul de afaceri atractiv pentru investitorii americani „, a declarat ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Acesta a mai subliniat faptul că poate doar să încurajeze companiile americane să ia în considerare ţara noastră.

„Un ambasador american poate face foarte puţine lucruri în materie de a convinge o companie americană să investească în România. Aceste decizii ţin de acţionarii companiilor americane. Pot să le încurajez să se uite atent la România, dar în final ţine de România să asigure că mediul de afaceri este atractiv pentru investitorii americani”, a spus ambasadorul american la o întâlnire cu studenţii Universităţii din Bucureşti.

Potrivit mediafax.ro, de asemenea, diplomatul a spus că liderii politici români de top i-au cerut să pună accentul pe dimensiunea economică dintre România şi SUA, nu doar din motive comerciale, dar şi strategice.

„Preşedintele şi premierul, de asemenea preşedinţii celor două Camere din Parlament, mi-au cerut să pun accentul pe această dimensiune a relaţie noastre bilaterale, dimensiunea economică. Partea română mi-a explicat că nu doar în termeni comerciali şi-ar dori mai multe investiţii americane în România – datorită impactului asupra pieţei muncii – dar văd acest lucru şi în termeni strategici. Prin investiţii americane mai mari care să acopere mai multe domenii ar creşte interesul strategic al SUA mai larg, nu doar în domeniul militar, dar şi comunitatea de afaceri în viitorul României”, a adăugat Klemm.

COMENTARII: