Slujbele care vor supraviețui și în criză

0

Criza din 2008 a fost un șoc pentru majoritatea afacerilor, iar efectele directe le-au simțit milioanele de angajați care, la nivel mondial, au rămas fără un loc de muncă. Fie că ați trecut printr-o astfel de experiență, fie că nu, cu siguranță vreți să știți care sunt, conform analizelor specialiștilor, cele mai sigure joburi, chiar și pe perioada unei crize financiare. 

 Dascălii, siguri pe locul lor de muncă

Printre cele mai sigure locuri de muncă sunt cele din învăţământ. Chiar dacă lucrează în domeniul public sau privat, învăţătorii şi profesorii de liceu au un statut stabil, nevoia de educație și de persoane instruite în acest sens este una reală în toate comunitățile. La fel se întâmplă și în cazul profesorilor universitari, deși, în acest caz, este nevoie de parcurgerea unor etape care pot dura foarte mulți ani. Conform mediafax.ro, un studiu UNESCO arată faptul că, la nivel internațional, este nevoie de angajarea a 69 de milioane de profesori pentru a respecta promisiunile internaţionale pentru educaţie.

  Asistenții medicali, la mare căutare

O altă profesie care este la mare căutare la nivel internațional este cea de asistent medical. De exemplu,  în Statele Unite, potrivit Biroului de Statistică a Muncii, rata de angajare este aşteptată să crească cu 30% în perioada 2014-2024. Creșterea este cu mult mai mare decât estimările făcute pentru alte domenii de activitate.

Nici contabili sau auditorii nu ar trebui să își facă probleme din acest punct de vedere. La fel se întâmplă și cazul persoanelor specializate în calcule statistice legate de asigurări şi probleme financiare.

Acestea sunt doar câteva exemple, cu siguranță, dacă faceți o analiză a perioadei de criză, veți realiza care au fost domeniile în care, în pofida contextului economic, s-au făcut angajări sau măcar s-a menținut structura echipelor.

COMENTARII: