Sontaj: peste 61% din angajații români, fericiți la job

0

Este vorba despre sondajul #HappyLaJob realizat de către ejobs pe 123.ooo de angajați din România. Chestionarul #HappyLaJob a pornit cu întrebarea „Ești Happy?”, la care 65% dintre participanți au răspuns pozitiv.

 Aspectele luate în calcul

Mulțumirea la locul de muncă a fost evaluată prin intermediul a cinci piloni principali ai fericirii în viața profesională: pasiunea, onestitatea, echilibrul dintre viața personală și cea profesională, impactul activității în cadrul companiei și evoluția în carieră.

68% dintre respondenți s-au declarat pasionați de jobul lor și au confirmat că pun pasiune în ceea ce fac în fiecare zi, 56% dintre participanți simt că au parte de transparență la locul de muncă, iar 63% dintre respondenți spun că reușesc să atingă un echilibru sănătos între viața personală și cea profesională.

Cel mai mare procent din întregul sondaj, 70% simt că munca lor face diferența în companie sau în societate, într-un fel sau altul, iar 46% consideră că au locul și oportunitățile necesare pentru a se dezvolta la locul de muncă.

 Doar 10% dintre angajați au răspuns negativ la toate întrebările

În ansamblu, 26% dintre respondenți s-au declarat în totalitate fericiți la locul lor de muncă, din toate punctele de vedere, în timp ce mai puțin de 10% dintre participanții la sondaj au răspuns negativ la toate întrebările.

Sondajul a fost realizat în perioada octombrie-noiembrie 2016. În cadrul acestuia, peste 123.000 de români, atât angajați, cât și antreprenori, directori de companii sau bloggeri din toată țara, și-au analizat nivelul de fericire.

COMENTARII: