Sporurile personalului medical vor fi plătite la nivelul anului 2016

0

Plata sporurilor la nivelul anului 2016 a fost aprobată de către comisiile reunite de Buget şi Muncă. Este vorba despre un câștig suplimentar obținut de către sindicaliști, în contextul în care, până acum, sporurile erau calculate la nivelul salarizării din 2009.

 Majorările obținute de sindicaliști

În plus, reprezentanții personalului medical au reușit să obțină majorarea cu 25% a salariului de bază de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al CNAS.

Majorarea aplicată sporurilor se referă la sporuri precum cele pentru gărzi, de weekend sau cele acordate de sărbători, amendamentul fiind votat în unanimitate în comisiile reunite de Buget şi Muncă.

 Majorări fără resurse financiare suficiente

Pe de altă parte fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că nu există resurse financiare suficiente care să permită plata bonusurilor la nivelul anului 2016.

Cele două comisii au mai avizat faptul ca, începând cu 1 decembrie,  salariilor de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să fie majorate cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna august 2016.

COMENTARII: