Tichete pentru bicicletă (proiect)

0

Un proiect de lege prevede alocarea de către angajatori de tichete valorice pentru încurajarea folosirii bicicletei în interes de serviciu, dar și ca mijloc de transport spre și de la locul de muncă. 

Proiectul a fost depus în Parlament la finalul lunii mai de către preşedintele UNPR, deputatul Valeriu Steriu.

Conform proiectului, companiile ar putea acorda salariaților, o dată la trei ani, tichete valorice pentru cumpărarea de biciclete. Valoarea maximă a acestor tichete de bicicletă va fi de 1500 de lei.

Tichetele vor putea fi utilizate atât pentru achiziţionarea de biciclete, dar şi pentru accesorii, piese de schimb, unelte şi produse de întreţinere sau echipamentul pe care îl poartă ciclistul.

În plus, angajatorii ar putea oferi o indemnizaţie care este  acordată tot sub forma tichetelor de bicicletă, într-o limită anuală de 300 lei, pentru o valoare de 0,33 lei/kilometru.

”Ideea acestui proiect se datorează uneia dintre cele mai vechi pasiuni ale mele: mersul pe bicicletă. Ţin minte şi acum bicicleta pe care am învăţat să merg, era o frumoasă cursieră albastră. Am folosit bicicleta ca mijloc de deplasare încă din liceu şi am continuat să o folosesc şi atunci când eram student, în facultate. Chiar şi acum utilizez bicicleta inclusiv pentru a mă deplasa spre Parlament şi am toate motivele pentru a face această alegere: mă antrenez, ajung mai repede şi chiar reuşesc să contribui la reducerea noxelor. Cu ajutorul acestei legi, îmi propun să conving un segment important din mediul urban să-mi urmeze exemplul şi cred că astfel am produce o schimbare importantă la nivelul traficului din marile oraşe. Ar fi un mic pas al fiecăruia dintre noi pentru o schimbare mare, în bine, la nivelul comunităţilor în care trăim. Şi ca să mă fac mai bine înţeles, mesajul meu pentru tânăra generaţie este: Keep calm and ride a bike!”, a declarat deputatul Valeriu Steriu.

COMENTARII: