150 de deţinuţi vor munci la Fujikura

1707

Producătorul de componente auto Fujikura Automotive îşi va suplimenta forţa de muncă anul acesta cu 150 de deţinuţi din Penitenicarul de Maximă Siguranţă din Gherla (judeţul Cluj).


Directorul de Resurse Umane pentru Europa de Est în cadrul Fujikura Automotive a declarat pentru zf.ro în acest sens că:
„În decursul acestui an, un număr total de 150 de persoane, dintre care 50 de femei din cadrul secţiei femei Cluj şi 110 de bărbaţi din cadrul secţiei bărbaţi Gherla, vor deprinde etapizat meseria de «confecţioner cablaje auto», urmând ca pe parcurs, în urma procesului de selecţie, aceste cifre să crească în vederea reintegrării unui număr cât mai mare de persoane în câmpul muncii. Pentru eficientizarea acestui proces, persoanele participante la proiect vor dispune de traininguri susţinute de către personalul calificat al Fujikura Automotive România“.

Fujikura-sursa voceatransilvaniei.ro

sursa foto: voceatransilvaniei.ro
Parteneriatul a fost realizat în colaborare cu Administraţia Naţională a Peniteciarelor, în cadrul unui proiect de responsabilitate socială care are ca scop susţinerea eforturilor de reintegrale profesională a persoanelor private de libertate.

 Fujikura, patru fabrici in Cluj

Fujikura Automotive România are patru fabrici în Cluj şi în Dej şi un birou de cercetare în Sibiu. În cadrul acestei companii muncesc aproximativ 4.500 de angajaţi pe plan local. Ei produc cabluri pentru industria auto pentru clienţi precum Volkswagen, Skoda, Seat, Audi sau Porsche.
Colaborarea dintre investitor şi penitenciarul din Gherla nu este unicul caz de acest gen din ţară. Circa 400 de persoane încarcerate la Penitenciarul Timişoara, adică peste 40% din totalul deţinuţilor, lucrează în fiecare lună în unităţi de producţie special amenajate în instituţie sau chiar la fabricile din zonă, printre angajatori aflându-se companii precum TRW Automotive (producţie de componente auto), Rilug (confecţii de pantofi) sau AEM (producţie de contoare electrice).

COMENTARII:

Comments are closed.