250 de locuri de muncă create de Federal Mogul

1126

Printr-o investiție într-o nouă fabrică, americanii de la Federal Mogul au creat 250 de noi locuri de muncă. 

 Investiție într-o fabrică de ștergătoare auto

Compania a extins investiţia în uzina de plăcuţe de frână cumpărată de la Honeywell un total de aproape 60 de milioane de euro, la care se adaugă investiţia în noua fabrică de ştergătoare auto. Lucrările de construire a noii fabrici la Ploiești au demarat în aprilie 2015. Este vorba despre o fabrică unde vor fi produse ștergătoare auto.

Potrivit zf.ro, noua fabrică  se află în Ploieşti West Park, alături de fabrica de plăcuţe de frână a companiei americane. Inves­tiţia în fabrica de plăcuţe a fost iniţial demarată de grupul american Honeywell, care însă a vândut divizia de materiale pentru sistemul de frânare (Honeywell Friction Materials) către Federal Mogul pentru 155 mil. dolari, tranzacţie finalizată în a doua parte a anului trecut, iar parte a tranzacţiei a fost şi fabrica de la Ploieşti.

  Produsele vor ajunge în întreaga Europă

Ștergătoarele auto care vor fi produse în noul amplasament din Ploiești vor ajunge la constructori de mașini din Europa.

„Cele două noi module de producţie a căror instalare se va finaliza anul acesta reprezintă o investiţie de 8.2 milioane de dolari (cifra se referă la fabrica de plăcuţe – n. red.). Finali­zarea investiţiei ne va permite dublarea capacităţii de producţie şi extinderea utilizării tehnologiei Hot Press pentru plăcuţele destinate autovehiculelor cu to­naj mare“,  au declarat reprezentanţii companiei Federal Mogul.

  Despre Federal Mogul

Compania americană a fost fondată în 1899 în Detroit și are sediul central în Southfield, Michigan, USA. La nivel mondial, Federal Mogul avea, la sfârșitul anului 2014, 48.600 de angajați. În România,  campusul din Ploiești va ajunge să aibă astfel un număr de  aproximativ 600 angajați. În noiembrie 2014, Federal Mogul a deschis un birou în București unde în primăvara anului 2015 lucrau aproximativ 100 persoane.

COMENTARII:

Comments are closed.