40 de companii caută aproape o mie de angajați în IT&Software

1838

Clujul găzduiești în perioada 22-23 octombrie cel mai mare eveniment de recrutare pentru pasionații de tehnologie din Transilvania. Târgul de Cariere Cluj IT are loc la Sala Polivalentă. Sunt puse la bătaie aproximativ 900 de posturi, multe dintre ele sunt la companii de renume de la nivel internațional.

  Angajatori de renume internațional

Cei care sunt în căutarea unui job, a unei colaborări și cei care vor să urmeze un internship sau un stagiu de practică în acest domeniu pot participa la târg între orele 10:00-16:00. Sunt prezenți aproximativ 40 de angajatori printre care Crossover, Emerson, Siemens, Steelcase.Cu oportunități importante vin și companii precum 3 Pillar Global, Accenture, Donau Invest, Endava, Fleio, Garmin, Linkscreens, Luxoft, msg systems România, Softing și Yardi Systems.

„Spre exemplu, compania Siemens are disponibile peste 40 de posturi în IT pentru Java Developeri, Senior SAP Consultants, Integration Developeri și altele. Compania Crossover anunță salarii de 5.000-8.300 de dolari pe lună pentru poziții de Software Architect și Chief Software Architect și se poziționează ca prima companie din România care îmbrățișează munca de la distanță, astfel că angajații pot munci în orice oraș sau țară s-ar afla”, spune Louisa Olar, Project Manager Târgul de Cariere (TdC).

SpeedCoding

Seminarii și competiții contracronometru Speed Coding Challenge

Pasionații domeniului IT sunt așteptați în cadrul târgului la Speed Coding Challenge, o competiție contra cronometru în diverse limbaje de programare. La standurile HP, Siemens și Yardi, cei mai curajoși participanți se pot întrece în cursă. Cei mai pricepuți candidați vor avea șansa de a câștiga premii pe măsură dacă rezvolvă probleme în Java, C#, Python sau .NET. Competițiile se vor desfășura gratuit pe tot parcursul târgului. În plus, compania Siemens organizează un seminar despre tehnologiile SAP Hana și UI5.

 Cum văd angajatorii evenimentul

Peste 5.000 de candidați au trecut pragul Târgului de Cariere Cluj Global, parte din proiect. Reprezentanții companiilor afirmă că au primit CV-uri relevate în domenii de activitate precum inginerie, relația cu clienții, vânzări, controlul calității și altele.
„A fost un interes mare din partea studenților pentru joburile și internshipurile pe care le avem disponibile. Am primit multe CV-uri relevante și îi vom contacta cât de curând pe cei care ne-au făcut o impresie bună”, spune Anamaria Caitaz, Human Resources Specialist la Steelcase.

Există și companii care au făcut deja programări la interviuri, în urma discuției cu unii candidați. Ana Maria San, HR Manager la compania buw afirmă că unii candidați i-au convins pe loc pe reprezentanții HR, astfel că s-au programat interviuri. „Avem peste 60 de CV-uri foarte bune, există interes mare pe controlul calității și back office”, ne-a declarat Raluca Vomir, manager HR la Recolection, firmă care caută vorbitori de italiană.

 

COMENTARII:

Comments are closed.