ANAF a majorat plafonul datoriilor la stat care vor fi făcute publice

0

Cuantumul minim al datoriilor la buget care vor fi publicate pe pagina de internet a ANAF în 30 aprilie a fost majorat.

 Valorile de la care se ajunge pe lista datornicilor

Pentru persoane fizice plafonul a fost stabilit la 1500 lei, de la 100 lei cât fusese anterior.În cazul marilor contribuabili, plafonul a fost ridicat la 100.000 lei, la contribuabilii mijlocii la 50.000 lei, iar în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv persoane fizice care au obligaţii fiscale restante aferente activităţilor economice desfăşurate independent sau profesiilor liberale limita a fost stabilită la 10.000 lei, a anunţat ANAF.

  Vechile decizii ale ANAF

În urmă cu circa două luni, ANAF a anunțat că va publica numele persoanelor fizice care au obligaţii fiscale de plată restante de peste 100 de lei pentru a îmbunătății colectarea taxelor.

În cazul marilor contribuabili plafonul a fost stabilit inițial la 1.500 lei, la cei mijlocii la 1000 lei, iar pentru pentru ceilalţi debitori la 500 lei.

 Restanțierii vor fi notificați

În perioada următoare, contribuabilii ale căror restanţe fiscale înregistrate trebuie publicate vor primi notificări conţinând valoarea datoriilor pentru a avea posibilitatea stingerii acestora sau clarificării situaţiei fiscale înainte de data publicării, 30 aprilie.

COMENTARII: