Așteptările tinerilor de la locul de muncă

0

Organizatorii Târgului de Cariere au realizat un studiu în rândul participanților la edițiile anterioare pentru a ne face pe noi și pe angajatori să le înțelegem mai bine nevoile și așteptările legate de locul de muncă.

 Deschiderea spre ideea de relocare

Peste 66% dintre clujeni declară că sunt dispuși să se mute în alt oraș pentru un job mai bun, potrivit studiului realizat în toamna anului trecut în rândul candidaților de la Târgul de Cariere. Conform cercetării, 66,26 la sută dintre respondenții din Cluj afirmă că ar accepta un loc de muncă în altă localitate, fie în țară, fie în străinătate.

De altfel, după sibieni, clujenii sunt locuitorii cei mai puțin dispuși la relocare, conform studiului efectuat în Brașov, Oradea, Iași, Sibiu, Cluj-Napoca și Târgu-Mureș. La polul opus, 78,4% dintre ieșeni ar schimba orașul pentru un job mai bun, același lucru l-ar face 71% dintre bihoreni, în timp ce în Mureș procentul disponibilității la relocare este de 69%, iar în Sibiu de aproape 65%.

 Implicarea în activitățile de voluntariat

Din punctul de vedere al implicării în activități de voluntariat sau munca într-un ONG, aproape 59% dintre respondenții din Cluj spun că au făcut voluntariat ori au făcut parte dintr-un ONG pentru mai mult de 6 luni. În cazul tinerilor IT-iști din Cluj, procentul este chiar mai mare, de 73,53%.

  Ce îi motivează pe clujeni să aleagă o companie

În cadrul cercetării realizate la Târgul de Cariere, ediția de toamnă, candidații au oferit informații legate de motivația și așteptările lor de la viitorul loc de muncă. Astfel, 41,18% dintre candidații clujeni care au răspuns cercetării afirmă că reputația companiei este foarte importantă pentru ei, 53,99% consideră că e destul de importantă, în timp ce pentru 15% dintre respondenți reputația companiei este puțin sau deloc importantă.

  Posibilitatea de promovare, extrem de importantă

Un aspect extrem de important pentru clujenii care își caută un loc de muncă este posibilitatea de promovare pe care o au în cadrul organizației. 64,42% dintre cei care au participat la cercetare la Cluj spun că este foarte importantă pentru ei această componentă, în timp ce 31,29% o consideră destul de importantă.

La polul opus, 4,29% dintre candidații clujeni incluși în cercetare consideră că posibilitatea de promovare este puțin importantă pentru ei. În plus, 54,91% dintre respondenți afirmă că programele de dezvoltare profesională sunt foarte importante pentru ei, 41,10% afirmă că sunt destul de importante, în timp ce 3,99% spun că aceste programe sunt puțin importante.

job search

  Acces la mii de candidați și interviuri pe loc

Companiile care participă la Târgul de Cariere (TdC) au posibilitatea de a întâlni peste 5.000 de candidați la TdC Cluj Global, peste 2.000 de pasionați și specialiști în tehnologie la Târgul de Cariere în IT și alte câteva mii în celelalte orașe.

În plus, recrutorii pot alege să facă interviurile pe loc, în cadrul evenimentului. De asemenea, companiile pot organiza seminarii pe diverse teme, special pentru candidați, dar și competiții contra-cronometru dedicate pasionaților și profesioniștilor din IT, Speed Coding Challenge.

Până acum, și-au anunțat participarea la TdC Cluj câteva zeci de companii printre care Accesa, Emerson, Intacct Development, Lidl, Accenture, Bombardier, Bosch, buw,  Coresystems Software, E.ON Business Services, Kaufland, Garmin, McDonald’s, Moqups, msg systems România, Office Depot, Porsche Engineering, Siemens, Steelcase, Sykes, Terapia – a SUN PHARMA Company.

 Târgul de cariere, 10 ani de activitate

Târgul de Cariere împlinește anul acesta 10 ani de activitate. Ediția de primăvară a târgului va avea loc în perioada martie-aprilie în 7 orașe din România și Republica Moldova. Târgul de Cariere Cluj Global va avea loc în 29-30 martie, iar Târgul de Cariere în IT în 31 martie-1 aprilie, ambele se vor desfășura la Sala Polivalentă.

Puteți afla mai multe informații despre viitoarele evenimente de pe pagina oficială:  www.targuldecariere.ro .

COMENTARII: