Bounce Back Your Career – campanie pentru persoanele care simt că nu-și găsesc drumul profesional

0

Câți dintre noi n-am simțit cândva că jobul, domeniul, postul pe care îl avem nu ne reprezintă? Am simțit atunci nesiguranță, dezorientare, am avut poate și senzația de gol în stomac. Credem că fiecare om merită să-și găsească drumul potrivit, tocmai de aceea ne-a atras atenția campania BOUNCE BACK YOUR CAREER, inițiată de Ergo HR.Eszter Marschalko, inițiatoarea campaniei, este doctor în psihologie și ownerul firmei de consultanță în resurse umane Ergo HR. Ea și-a propus să-i ajute pe cât mai mulți clujeni să-și găsești drumul potrivit. Pentru a ajunge acolo, ea va lucra individual și în grup cu persoane care își caută misiunea și drumul din punct de vedere profesional. Înscrierile în program sunt deschise până în 20 septembrie.

Eszter ne-a spus că în ultimii ani a interacționat cu mulți oameni care păreau să fie nemulțumiți de jobul lor. Deși își găseau un loc de muncă pe care credeau că și-l doresc și pentru care erau pregătiți, de multe ori rezultatele au fost doar pe termen scurt sau mediu.

Concret, persoanele respective erau nemulțumite nu de salariu, de program ori de colegi, ci de ceea ce presupunea jobul acela. Pentru ei, Eszter a gândit proiectul despre care vă scriem în rândurile de mai jos.

“Proiectul BOUNCE BACK YOUR CAREER e despre oameni, nu despre CV-uri, e coaching profesional pe bune: îți identifici pasiunile, valorile, misiunea și nevoile pe care viitorul job ar putea să ți le îndeplinească”, ne-a spus inițiatoarea proiectului.

Eszter va vorbi cu fiecare om în parte și-l va ajuta să-și adapteze cariera la nevoi, nu doar la experiența și la diplomele pe care le are.

Am întrebat-o pe Eszter pentru cine e, mai exact, proiectul BOUNCE BACK YOUR CAREER. Iată ce ne-a răspuns.

Proiectul e pentru tine dacă:

 

 • Ești nefericit la jobul pe care îl ai: cu task-urile pe care le presupune și ceea ce faci zilnic
 • Simți că nu te regăsești în activitățile pe care le desfășori
 • Cauți un job, dar nimic din ceea ce găsești nu e cum ți-ai dori
 • Nu reușești să mergi la interviuri sau nu ești chemat la interviuri
 • Nu-ți găsești locul din punct de vedere profesional
 • Nu știi ce vrei să faci și ce ți s-ar potrivi
 • Te temi că nu ai șanse să prinzi un job în domeniul pe care-l dorești
 • Ești mamă și nu-ți găsești job după concediul de maternitate
 • Ai renunțat la job și nu reușești să-ți găsești alt loc de muncă.
 • Ești indecis privind cariera ta.

Despre beneficii

 Dacă simți că ești la răscruce, promisiunea Ergo HR e că îți vei defini drumul cât mai eficient.

Iată ce oferă programul:

 

 1. Te cunoști mai bine. Trebuie să știi cât mai multe despre tine și să conștientizezi cine ești, ce vrei, ce așteptări ai, ce te motivează, ce nevoi ai. Autocunoașterea e primul pas.
 2. Te dezvolți coerent – optimizare CV, strategie cu cap și coadă pe care să o poți urmări.
 3. Știi cum să cauți mai eficient un loc de muncă. Afli cum și unde poți găsi oportunități pentru tine.
 4. Formulezi o strategie logică, în concordanță cu valorile tale personale, fără așteptări extreme care te va ajuta să progresezi pe calea pe care ți-o dorești.
 5. Înveți strategii de studiere pentru eventuale cursuri și alegi ce ți se potrivește.

Ce rezultă la final

Un om mai sigur. Care știe cine e, ce vrea, unde să caute și ce mai trebuie să facă (specializări, cursuri, stagii de voluntariat) ca să ajungă acolo unde își dorește.

Cum se desfășoară programul

Vor exista sesiuni individuale și de grup cu maxim 15-20 de persoane. Se va lucra aplicat pe nevoile fiecărui om în parte. Nu e ceva standardizat, e 100% personalizat și adaptat nevoilor participanților.

Ce primești dacă intri în program:

 

 • Evaluare psihologică personalizată și complexă: vei cunoaște care sunt punctele tale tari și cele slabe, ce poți să faci ca să fii mai performant și mai competitiv.

 

 • Adaptare pe termen lung cu scopuri de carieră.

 

 • Planificare în carieră: afli ce ar trebui să înveți (dacă e cazul), ce urmează, îți definești scopuri în domenii extra-job, actualizarea CV-ului, afli cum îți poți crește starea de wellbeing.

 

 • Scopuri și abordări raționale, strategii de rezistență în fața posibilelor eșecuri.

 

Activitatea se va desfășura în decurs de 3 luni și va fi adaptată programului fiecărui participant. 40% dintre sesiuni vor fi de grup, iar 60% – individuale. În total, e vorba despre aproximativ 30 de ore.

În septembrie va avea loc inițierea de grup, apoi va urma activitatea individuală și se va încheia cu o activitate de grup, înainte de 20 decembrie 2019.

Cu cine vei lucra

Întregul proces va fi coordonat de Eszter Marschalkó, psiholog organizațional și specialist HR. Eszter e ownerul Ergo HR și e un om pasionat să găsească omul potrivit la locul potrivit. A absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Psihologie, în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în 2005. După absolvire a început să lucreze în cadrul unor firme și organizații și a ales să se specializeze în Psihologia Muncii și Psihologie Organizațională.

Astfel, a câștigat experiență în aplicarea practică a psihologiei în diferite proiecte de dezvoltare personală, selecție, traninguri, orientare în carieră și consultanță specializată. A lucrat cu diverse companii din variate arii de activitate, ca psiholog autonom. Interesele ei profesionale sunt legate de predictibilitate comportamentală, diferențe în personalitate, identitate și comportamentul autoreglator.

A derulat diferite studii pe studenți neperformanți și studenți eminenți în cadrul diferitelor facultăți pentru că a vrut să afle cum pot aceștia să atingă performanța. Astfel, Eszter a dorit să identifice deprinderi și abilități transferabile între contexte. Scopul ei este să dezvolte și să planifice programe de intervenție complexe pentru studenți neperformanți și pentru angajați care se află într-un impas profesional.

Eszter lucrează în domeniu de 14 ani, e doctor în psihologie, a lucrat cu peste 20 de firme și a ajutat sute de oameni să-și găsească un job.

Cât costă programul

Eszter va lucra personalizat pe nevoile fiecărui participant, în funcție de nevoi. Astfel, va rezulta o propunere de număr de ore/tarif care să fie în concordanță cu nevoile celor care vor să intre în program. Aceste nevoi vor fi stabilite de comun acord în cadrul unei discuții 1 la 1. Orientativ, programul va dura minim 20-30 ore/participant și va avea un tarif estimat de 900-1.300 lei, în funcție de numărul de ore alocate.

Înscrierile sunt deschise până în 20 septembrie și pot fi făcute aici: https://forms.gle/bAGY8oTEUerff3Fc8.

COMENTARII: