Cum e să fii stagiar la Guvern

5274

200 de tineri vor fi stagiari pe perioada verii în cadrul aparatului administrativ central.

Tinerii vor munci timp de două luni în 43 de instituții participante la acest program. Concurența pe un post a fost de 30 de aplicanți, astfel încât a fost „o selecţie foarte dură”, susține chiar premierul României, Dacian Cioloș.

„Ştiu ce înseamnă ce trăiţi în momentul de faţă pentru că am trecut şi eu prin asta în urmă cu câţiva ani şi ştiu cât de utilă a fost”, le-a spus Dacian Cioloş internilor, amintind că în urmă cu aproape două decenii a făcut un stagiu la Comisia Europeană.

Premierul a făcut o comparație între internshipul acestor tineri și mandatul său la Palatul Victoria.

„Şi la mine e un fel de stagiu mandatul acesta de un an de zile, un pic mai lung, dar tot un stagiu în sensul că învăţ lucruri noi, în sensul că am venit şi eu cu anumite idei şi-mi dau seama pe parcurs că unele dintre ele pot fi aplicate în altfel decât m-am gândit iniţial, altele pot fi aplicate mai puţin, dar e un exerciţiu pentru fiecare”, le-a spus Dacian Cioloş tinerilor.

În viziunea premierului, tinerii pot fi de folos administrației publice pentru că vin cu un punct de vedere proaspăt:

„Dumneavoastră trăind timp de câteva săptămâni, de două luni în administraţie şi venind totuşi din exterior fără să aveţi timpul două luni de zile să vă virusaţi şi să deveniţi captivi unor proceduri şi să spuneţi că nu se poate fără procedurile respective, deci aveţi spiritul acesta critic de observaţie, ne puteţi fi foarte utili”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a patra ediţii a Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

COMENTARII:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.