Cum poți deveni șofer de autobuz în Londra cu un salariu de 2000 de lire

0

O firmă britanică specializată în recrutarea de angajați în domeniul transporturilor, James Lewis, este în proces de căutare a 300 de români care să muncească în Londra ca și șoferi de autobuz.

„Am recrutat în ultimele 12 luni circa 300 de şoferi de autobuz în România şi căutăm încă cel puţin 300 de persoane pentru poziţii similare cât mai curând posibil. Compania noastră recrutează şoferi de autobuz încă din anul 2005 din ţări precum Marea Britanie, Polonia, Portugalia sau Italia, iar România este cea mai nouă ţară pe care am adăugat-o în portofoliu“, a explicat pentru zf.ro Marcin Piszczek, senior recruitment consultant în cadrul James Lewis Ltd.

Cei care vor să obțină aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească următoarele condiții: permis de conducere pentru autobuz, atestat profesional de şofer, cunoaşterea limbii engleze la nivel conversaţional, minimum şase luni de experienţă în condusul unui autobuz şi disponibilitatea de a-şi asuma un contract de muncă pentru o perioadă de cel puţin un an în capitala Marii Britanii.

„Întrucât lucrăm cu câteva dintre cele mai mari companii din sectorul transportului public din Marea Britanie, care se află într-o creştere continuă, cererile lor de personal sunt întotdeauna mari. România este o ţară mare din Uniunea Europeană, iar şoferii care provin din această ţară dau dovadă de standarde înalte în ceea ce priveşte condusul şi au o foarte bună etică a muncii“, a mai spus Piszczek pentru Ziarul Financiar.

English bus

Salariul pe care îl oferă companiile britanice este de  2.000 de lire net pe lună, cu câteva ore suplimentare, de aproape cinci ori mai mare față de cel oferit de firmele românești. În plus, companiile susțin că oferă salarii la fel atât pentru angajații de origine română, cât și pentru cei britanici. Firma de recrutare îi asigură pe candidați că vor avea contracte de muncă pe perioadă nedeterminată și cu normă întreagă. În plus, le oferă celor selectați cazare gratuită timp de două săptămâni și îi ajută ulterior să obțină National Insurance Numbers.

„Venitul brut pe oră în Londra este situat în jurul valorilor de 11,6 şi 12,34 de lire pe oră, iar orele suplimentare sunt plătite cu 13,6 – 16,3 lire pe oră. Unul dintre şoferii români angajaţi de noi anul trecut mi-a arătat recent un fluturaş de salariu cu un salariu săptămânal de 630 de lire, venit încasat după plata taxelor“, a mai spus Piszczek.

Selecțiilor vor avea loc în lunile noiembrie și decembrie, atunci când recruterii din compania britanică vor fi prezenți în București. În ultimele 12 luni,  peste 1000 de români au candidat pentru posturi de acest tip.

COMENTARII: