Manageri de top, constructori pentru nevoiași

1176

Top managementul companiilor Knauf Gips și Knauf Insulation din șase țări a participat la construcția de locuințe pentru familii cu venituri modeste.

33 de angajați din top și middle managementul companiilor Knauf Gips și Knauf Insulation din România, Serbia, Croația, Slovenia, Grecia şi Bulgaria au lăsat cravata și costumul pentru echipamentele de lucru pe șantier, salopetă și cască. Au fost timp de o zi voluntari pe șantierul Habitat for Humanity Cluj din Jucu, acolo unde asociația construiește 15 locuințe pentru familii cu venituri modeste.Prin cele două companii ale grupului, Knauf a sprijinit misiunea Habitat for Humanity din Cluj, atât prin intermediul unor importante donații în materiale de construcție necesare proiectului de la Jucu, cât și prin implicarea unora din angajații grupului ca voluntari pe șantier.

 De la vânzări de top, la montat produse

Directorii executivi, manageri de departamente și nu numai au montat Knauf Vidiwall®, plăci ecologice din sulfat de calciu armat cu fibre celulozice realizând cu ajutorul acestora pereții de compartimentare de la interior dar și placarea pereților de rezistență la interior și la exterior. La nivelul pardoselilor au montat Knauf Vidifloor®, plăci din suflat de calciu armat cu fibre celulozice ideale pentru structurile de lemn, care împreună cu vata minerală din substrat vor asigura fono și termoizolația noilor spații de locuit. De asemenea voluntarii au termoizolat pereții exteriori ai noilor locuințe cu vată minerală Knauf Insulation, pentru o bună protecție acustică, termică și impotriva incendiilor.

“Mă bucur de fiecare dată când găsim o modalitate de a face donații pentru oameni în nevoie din diferite țări. În acest caz, atât eu, cât și colegii mei suntem foarte fericiți că putem să participăm la realizarea proiectului Habitat for Humanity din Cluj, și mai ales că ne vom afla pe șantier, unde vom ajuta la montarea produselor Knauf Insulation și Knauf. Folosesc aceasta oportunitate pentru a mulțumi și felicita organizația Habitat for Humanity pentru realizarea cu succes a acestui   proiect”, a declarat Tihomir Civkaroski, General Manager Balcani, Cipru, Malta.

Manager-constructor

“Suntem onorați și în aceeași măsură bucuroși că am putut participa în acest proiect, că am avut ocazia să ne implicam și activ, direct pe șantier.
Cu aceasta ocazie am îmbinat două dintre valorile companiei Knauf: Menschlichkeit (Umanitate) și Parteneriat. Menschlichkeit (Umanitate) este datoria noastră de a-i ajuta pe cei mai puțin favorizați, de a le acorda o șansă la un trai mai bun de viață.Le mulțumim celor de la Habitat for Humanity pentru tot ceea ce fac în sprijinul celor nevoiași și pentru că ne-au oferit ocazia să contribuim, alături de ei, în îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat Adrian Garofeanu, Directorul Comercial Knauf Insulation România.

“Sunt recunoscător și le mulțumesc voluntarilor de la Knauf Gips și Knauf Insulațion pentru contribuția și entuziasmul cu care sprijină de peste nouă ani familiile în nevoie. Parteneriatul cu cele două companii Knauf ne aduce cu un pas mai aproape de viziunea noastră, o Românie în care fiecare părinte își poate crește copiii într-o casă decentă. Am speranța că acest parteneriat va continua și va crește pentru ca în viitor să nu mai existe locuire sărăcăcioasă”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

 Voluntari implicați în construcția unei noi comunități

Voluntarii au participat la construcţia celei de-a şaptea comunităţi Habitat for Humanity din judeţul Cluj, unde sunt construite 15 locuinţe simple, decente şi accesibile pentru familii cu venituri modeste.
Familiile care vor beneficia de locuințelele noi din Jucu trebuie să fie în nevoie de o locuință decentă, să muncească un număr de ore la propria casă și să returneze către Habitat for Humanity Cluj costul casei la prețul materialelor de construcție, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă şi fără profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani în 70 de țări din întreaga lume, responsabilizează familiile partener și asigură fondurile pentru construcția de locuințe adresate altor familii cu venituri mici.

 

COMENTARII:

Comments are closed.