Domeniile în care s-au făcut cele mai multe angajări

0

Un studiu realizat de compania Smartree arată faptul că domeniile IT, BPO, producție și retail au fost cele în care, în 2016, au fost făcute cele mai multe angajări. 

„ Anul trecut, domenii precum IT, BPO, producţie şi retail au condus în topul industriilor care au oferit cele mai multe locuri de muncă. De asemenea, automotive, logistică şi medical sunt alte segmente unde candidaţii nu au fost nevoiţi să caute prea mult un job”, a declarat Raluca Peneş, HR Coordinator Smartree.

Domeniile unde vor fi făcute angajări în 2017

În 2017, se vor păstra aceleași tendințe ca anul trecut. Domeniile unde se vor face angajări sunt aceleași cu cele din 2016.

 Cele mai bine plătite poziții

Domeniul IT a rămas pe locul întâi în topul joburilor cele mai bine plătite, însă nu departe de automotive unde, pentru funcţii specializate, precum ingineria mecanică, sunt oferite salarii foarte atractive.

„Pe lângă remuneraţia oferită, companiile au lărgit gama de beneficii, incluzând o varietate de alte noi facilităţi care pot motiva oamenii. Drept urmare, pe lista de noi beneficii se află de la clasica asigurare medicală, abonamente la sălile de sport, până la săli de relaxare la birou, grădiniţe pentru copiii angajaţilor, programul flexibil, inclusiv posibilitatea de a lucra de acasă, abonamentele la biblioteci sau alte activităţi sociale”, a mai subliniat Raluca Peneş pentru mediafax.ro.

Topul orașelor cu cele mai multe angajări

Bucureştiul, Cluj-Napoca şi Timişoara sunt orașele în care, în 2016, au fost făcute cele mai multe angajări. Companiile multinaționale au fost cele care și-au mărit cel mai mult echipele în cursul anului trecut.

„În 2016, piaţa forţei de muncă s-a resimţit ca fiind una mult mai dinamică decât în 2015, atât din punct de vedere al angajatorilor, cât şi al angajaţilor. Din păcate, însă, companiile nu au fost pregătite să prevadă, să asigure şi să menţină necesarul de personal. Astfel, angajaţii din anumite industrii s-au văzut în situaţia de a primi oferte de la mai multe companii, în acelaşi timp”, a continuat Raluca Peneş.

Despre Smartree

Compania Smartree este prezentă în România cu servicii de externalizare a proceselor de HR şi oferă o gamă completă de servicii de la salarizare, administrare de personal, analiză şi raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanţă în domeniu.

COMENTARII: