Dr.Adina Sîrbu, Clinica Aesthetica: Fațetele dentare sau cum putem ajunge la un zâmbet frumos

0
clinica Aesthetica, Dr.Adina Sirbu, clinica stomatologica Aesthetica
clinica Aesthetica, Dr.Adina Sirbu, clinica stomatologica Aesthetica

Cu toții ne dorim un zâmbet frumos. Una dintre variantele prin care îl putem avea este folosirea fațetelor dentare. Dr.Adina Sîrbu, ortodont în cadrul Clinicii Stomatologice Aesthetica, ne-a oferit câteva detalii despre acest subiect.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt niște foițe din ceramică sau compozit care imită aspectul natural al dintelui. Ele își păstrează culoarea nemodificată în timp, iar cele din ceramică sunt chiar mai dure decât smalțul dentar în așa fel încât, dacă sunt corect adaptate în ocluzie, nu ar trebui să se fractureze.

Cum trebuie pregătită dantura pentru amplasarea fațetelor dentare?

Prepararea dinților pentru fațetele dentare trebuie să fie minimă pentru a conserva cât mai mult din structura dentară. De aceea, de multe ori, în cazul dinților erodați sau cu modificări de poziție, este indicat un tratament ortodontic de maximum șase luni pentru alinierea dinților. Acest tratament trebuie urmat ulterior de o reevaluare a zâmbetului și de stabilirea unui plan de tratament.

În multe cazuri, după tratamentul ortodontic și albirea dentară, putem să folosim doar fațete parțiale astfel încât prepararea la nivelul dinților va fi minimă.

Îndepărtarea unei cantități prea mari de smalț poate duce, în timp, la o sensibilitate la nivelul dinților la modificările de temperatură și chiar la pierderea vitalității dintelui.

Fațetele dentare sunt foarte bine tolerate de gingie și, de aceea, dacă sunt corect executate, nu veți avea inflamații gingivale care pot da un aspect inestetic.

Cine poate beneficia de fațete dentare?

Este vorba despre pacienții cu dinți sănătoși, fără obturații foarte mari sau carii și cu o igienă dentară impecabilă.

Despre dr.Adina Sîrbu

Absolventă a Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, dr.Adina Sîrbu este medic primar cu specializare în ortodonție și ortopedie dento-facială.

A pus bazele clinicii stomatologice Aesthetica din Cluj-Napoca și este unul dintre puținii medici din țară care a absolvit cursul de specializare de doi ani FACE/Roth-Wiliams din Viena, specializându-se în tratamentul ortodontic al copiilor, cât și al adulților.

În plus, dr.Adina Sîrbu este specializată în tratamentul patologiei articulației temporo-mandibulare în urma absolvirii programului de doi ani susținut în San Sebastian, Spania, de către Prof.Dr.Mariano Rocabado, unul dintre cei mai mari specialiști din lume în acest domeniu.

Adina Sîrbu a participat și a lecturat în cadrul a numeroase conferințe internaționale care au avut loc atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii. Tocmai de aceea, dr.Sîrbu a decis ca membrii echipei clinicii pe care o conduce să fie și ei prezenți constant la conferințele naționale și internaționale pentru a fi la curent cu cele mai noi tendințe din domeniul lor de activitate.

O puteți găsi, așadar, în Cluj-Napoca, în cadrul clinicii stomatologice Aesthetica.

COMENTARII: