Luni, 23 ianuarie, zi liberă pentru bugetari

0

Guvernul a decis ca luni, 23 ianuarie, să fie zi nelucrătoare pentru salariații din sistemul bugetar. Decizia a fost luată pentru a le oferi acestora o mini-vacanță, mai exact, să lege weekendul liber de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. 

„Potrivit prevederilor hotărârii, ziua de 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017. Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii”, se arată într-un comunicat de presă remis de executiv.

Sunt, însă, și excepții: magistrații și alți angajați din cadrul instanțelor judecătorești, care sunt implicați în soluționarea producelor cu termen în data de luni, 23 ianuarie.

În același comunicat se mai arată faptul că: „În ceea ce priveşte activitatea derulată prin Trezoreria statului s-au stabilit datele în care unităţile trezoreriei statului înregistrează în contabilitate operaţiunile de încasări aferente zilelor de 20 ianuarie şi respectiv 23 ianuarie 2017, datele la care vor fi întocmite retururile la încasare, precum şi categoriile de operaţiuni de plăţi prin virament care vor fi efectuate în ziua de 23 ianuarie 2017 de către Ministerul Finanţelor Publice”.

COMENTARII: