Managerul de HR al Google despre greșelile făcute în căutarea unui job

0

Directorul de resurse umane de la Google, Laszlo Bock , care a a revizuit peste 20.000 de CV-uri de-a lungul carierei, a declarat că unele CV-uri sunt pline de greşeli impardonabile.

Pentru a ajuta persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să redacteze un CV corect, Bock a decis să prezinte pe LinkedIn câteva dintre greşelile pe care le descoperă în mod frecvent.

  Greşelile de tipar, în top

Poate pare ceva evident, însă managerul de HR al Google spune că 58% dintre CV-urile pe care le parcurge conţin cel puţin o greşeală de ortografie. Aceste erori sunt extrem de grave pentru că angajatorii percep o atenţie scăzută la detalii şi lipsă de interes faţă de calitatea documentului.

 CV-uri prea lungi

Potrivit Business Magazin, Bock susține că o regulă de bază în alcătuirea CV-ului este că zece ani de experienţă trebuie să intre pe o singură pagină a documentului. Un CV de acest tip dovedește abilitatea de a concentra informaţii într-un spaţiu redus.

  Informații confidențiale, cuprinse în CV

Bock subliniază faptul că, în general, candidații trebuie să fie extrem de atenți la clauzele existente în contractele de muncă anterioare. Dacă este specificată interdicţia de a face public numele unui client, aceasta trebuie respectată, pentru că altfel candidatul poate arăta lipsă de respect faţă de compania sau companiile pentru care a lucrat.

  CV-uri cu minciuni

Directorul de resurse umane al Google susține că adăugarea unor informaţii false în CV este întotdeauna o idee proastă. Au existat exemple de CEO care au fost demişi pentru aşa ceva, spune Bock, referindu-se la fostul CEO al Yahoo!, Scott Thompson. O minciună din CV poate avea efecte şi 10-20 de ani mai târziu, conform Business Magazin.

COMENTARII: