Cum să te integrezi mai ușor într-o nouă echipă

0
cum sa te integrezi mai usor intr-o echipa
cum sa te integrezi mai usor intr-o echipa

Schimbarea jobului ne face, de multe ori, să ne întrebăm cum ne vom integra sau cum vom fi primiți de noua echipă, iar de cele mai multe ori intrăm direct în activități fără să ne preocupe prea mult partea de introducere și de ce nu, imaginea pe care ne-o creăm din prima zi. 
Însă, acomodarea într-o echipă nouă ține foarte mult și de noi. Iată ce puteți face pentru a va acomoda mai ușor și a te face să te simți bine :

– În primul rând să vii cu zâmbetul pe buze! Un coleg vesel este un coleg pe care cei vechi îl acceptă mai ușor și pe care-l iau mai repede în gașcă.
– Apoi încearcă să asculți atent ce face fiecare când se prezintă și încearcă să reții numele celor cu care rezonezi când îți spun despre job-ul lor!
– În pauze poți să te duci la ei și să le pui întrebări despre domeniile lor, prezinți mai mult interes dacă ești curios tu despre ei și nu le spui cât ești tu de bun în ceea ce faci ! Va veni și rândul tău !
– Arată-te curios atât cu colegii, cât și cu șefii tăi! Arătați, prin felul acesta, că te preocupa și îți păsa.
– Spune « da » cât mai mult la proiecte noi sau la provocări ce țin de jobul tău! Asta nu înseamnă că ești foarte disponibil, dar arată că vrei să înveți cât mai mult.
– Nu fii zgomotos și nu face glume deocheate în primele zile, așteaptă să vezi care e tendința grupui, cât de mult se fac astfel de glume și cât de mult le apreciază.
– Nu mânca singur, poți să le lipești de un grup dar fii mai rezervat în primele zile, ascultă-i pe ei despre ce vorbesc și încearcă să-ți găsești persoană/persoanele cu care simți că te potrivești.
– Poți să aduci bomboane/ciocolată/dulciuri în primele zile și să le pui pe birou! Vor veni ei să-și ia ceva dulce și sigur vor întreba despre tine!
– Nu te plânge și nu aduce în discuții cât de nasoală e viață ta personală! Lasă-i pe ei să te întrebe, dar ai grijă totuși cât dezvălui din primele zile și cui!
– Fă aprecieri despre companie și află cât mai multe informații! Astfel, vei fi pregătit să discuți cu oricine despre companie și realizările ei.

Nu uita că în orice job e mai greu în prima săptămâna, din a doua ești deja de-al casei!

Un articol de Aneta Neagomir, specialist în resurse umane.

COMENTARII: