Șanse de angajare la un producător de electrocasnice

1795

Compania germană Kärcher demarează în luna septembrie producția din România printr-o fabrică în Curtea de Argeș unde va produce aspiratoare industriale și de uz casnic. 

 Sute de locuri de muncă create

În noua fabrică, grupul german a investit 20 de milioane de euro, 40% din această sumă a fost ajutor de stat.

„ În primă fază, când pornim fabrica, vom avea 100-120 de angajaţi, însă până la finalul anului vrem să ajungem la 150-200 pentru ca apoi să creştem. Anul viitor vom ajunge la 280-300 de salariaţi, iar până în 2025 avem în plan să creştem şi să ne dezvoltăm activitatea astfel încât să ajun­gem la 800 de salariaţi în Ro­mânia în producţie“, a declarat pentru zf.ro Ion Bican, managing director al CER Cleaning Equipment, firma prin care nemţii de la Kärcher vor opera fabrica din România.

 Planuri de dezvoltare

Planurile germanilor în România nu se opresc însă aici. Terenul pe care îl dețin la Curtea de Argeş permite construirea de noi hale şi dublarea capacităţii de producţie.

„ Pentru anul 2017 ne-am propus să producem în fabrica din Curtea de Argeş circa 800.000 de aparate de curăţenie, atât îndustriale, cât şi de uz casnic. Estimăm pentru anul viitor o cifră de afaceri de 40-45 de milioane de euro.“ a mai declarat Ion Bican.

La nivel global, grupul german deține afaceri de 2 mld. euro şi are peste 11.000 de salariaţi.

COMENTARII:

Comments are closed.