Self-downing în business: cum scăpăm de negativism

0
Self-downing în business cum scăpăm de negativism
Self-downing în business cum scăpăm de negativism

Dacă nu funcționează? Dacă îmi voi investi toate economiile, iar business-ul nu va funcționa? Dacă nu voi reuși să îmi găsesc angajații potriviți? Dacă nu voi face față concurenței? Dacă…dacă.

În momentul în care te hotărăști să pui bazele unei afaceri pot apărea extrem de multe întrebări care te pot duce inclusiv în punctul de a renunța la idee. Cum faci să stăpânești avalanșa de întrebări pe care mintea ta le procesează? Cum poți să te autocenzurezi, astfel încât să dai antreprenoriatului măcar o șansă?

Până la un punct, este normal să analizezi planul tău de business din toate perspectivele, astfel încât să fii pregătit atât pentru un succes, cât și pentru un rezultat mai puțin bun. De la o analiză rațională a posibilităților, până la a scăpa lucrurile de sub control nu este o distanță atât de mare.

Trebuie să fii conștientă de momentul în care ajungi ca tu însăți să te demotivezi și chiar să lucrezi împotriva ideii care ți-a adus în minte antreprenoriatul.

Tocmai de aceea, cred că este bine să discuți cu apropiații de întrebările care te blochează. O părere din exterior, mai puțin subiectivă, s-ar putea să te ajute să privești situația mai detașat și să îți reamintești de entuziasmul care te-a mânat să faci primii pași.

Înconjoară-te de oameni pozitivi, de angajați care cred și ei în ideea ta, care sunt dispuși să facă antreprenoriat atunci când este cazul, care vin cu idei care îi ajută pe ei să fie mai eficienți și implicați, dar și ca business-ul tău să treacă la următorul nivel.

Citește în continuare. 

COMENTARII: