Cum te poate ajuta inteligența emoțională la job

0
Inteligenta emotionala la job
Inteligenta emotionala la job

În ultimii ani, discuțiile și seminariile despre inteligența emoțională s-au intensificat și în țara noastră, iar acum înțelegem mai bine de ce unii oameni au acel ceva și strălucesc în domeniul lor.Specialiștii din cadrul echipei TalentSmart. unul dintre liderii mondiali în testarea inteligenței emoționale, au descoperit, în urma unei cercetări, faptul că inteligența emoțională este unul dintre cele mai importante elemente care prezic succesul pe care o persoană îl poate avea în carieră.

Aceștia susțin că inteligența emoțională este cea care duce la succes în 58% din cazuri, indiferent de domeniul de activitate.

În plus, același studiu a scos la suprafață faptul că 90% dintre persoanele cu rezultate profesionale foarte bune aveau nivelul inteligenței emoționale foarte ridicat. Pe de altă parte, doar 20% dintre persoanele cu performanțe slabe aveau, totuși, nivelul inteligenței emoționale foarte ridicat.

Specialiștii susțin că nu exclud situațiile în care o persoană cu inteligentă emoțională scăzută poate avea rezultate foarte bune, însă șansele sunt simțitor mai mici.

Femeile ar trebui să fie, însă, atente la modul în care își folosesc inteligența emoțională, astfel încât stările celor din jur să nu aibă un impact prea puternic asupra lor.

„Femeile sunt deschise și receptive la nivel emoțional prin natura lor. Ca urmare, au nevoie foarte mare de autocontrol emoțional pentru a nu fi constant debusolate de influențele emoționale ale celor din jurul lor. Receptivitatea și deschiderea emoțională reprezintă baza empatiei și capacității de a-i ajuta pe ceilalți, dar e nevoie de autocontrol pentru a-şi păstra stabilitatea emoțională în același timp.” a subliniat Zoltan Vereș, trainer și specialist în inteligență emoțională.

Citește în continuare. 

COMENTARII: