Revenirea la viața profesională, după concediul de maternitate

0
Revenirea la job din maternitate
Revenirea la job din maternitate

Femeile din România sunt norocoase. Putem spune acest lucru fără nicio reținere atunci când vine vorba despre lungimea concediului maternal în țara noastră.

După naștere, timp de doi ani de zile poți fi acolo pentru copilul tău, poți fi martoră la primele zâmbete, primele cuvinte, primii pași. Spuneam că ne putem considera norocoase, pentru că, în alte state europene, femeile au dreptul chiar și la doar trei luni de concediu maternal, după care revin la locul de muncă.

Suntem privilegiate din acest punct de vedere, însă, dintr-un alt punct de vedere, pauza de doi ani ne poate afecta încrederea în noi, din punct de vedere profesional, atunci când vine vorba despre revenirea la job.

Nu este, cu siguranță, un moment ușor din nicio perspectivă: îți este greu să nu știi ce face copilul tău 24/24, dar, pe de altă parte, nu este confortabil pentru o vreme să fii în birou.

În cei doi ani de zile se pot schimba multe lucruri în echipa ta, pot veni și pleca oameni, se poate schimba managerul sau poate strategia pe care ați urmat-o până în momentul în care ai plecat în concediu. Este normal să îți vină în minte milioane de astfel de întrebări, însă nu trebuie să te temi de acest moment.

Mai mult, ai putea face câteva lucruri încă din perioada de concediu care te vor ajuta în momentul revenirii.

În primul rând, încă de la intrarea în concediu,trebuie să accepți perioada ca o pauza profesională și, de ce nu, ca un motiv perfect să îți regândești lucrurile. Poate vei realiza ca îți dorești, de fapt, să devii antreprenor sau pur și simplu să te îndrepți înspre un alt domeniu de activitate.

Maternitatea îți poate schimba radical modul de a vedea lucrurile. Poate vrei să construiești un business care să îți permită să muncești de acasă unde ești aproape de bebelușul tău.

Chiar dacă pare dificil, poate te poți apuca de cursuri online care te vor ajuta să îți dezvolți noi abilități. Orice este posibil!

Citește în continuare

COMENTARII: