Cât de ușor te motivezi?

0

Postura de angajat îți aduce câteodată frustrări care se acumulează din cauza rutinei, di cauza unei schimbări în interiorul organizației etc. Iar greșeala pe care o facem cu toții este să dăm vina pe sistem, pe companie, pe managerul direct. E greu, în schimb, să vezi că starea aceasta ți se datorează ție și că esti cel mai capabil să schimbi ceva.

Pare un clișeu și pare că sunt doar vorbe spuse de mulți speakeri motivaționali, dar cred că spuse persoanelor care conștientizează acest lucru au un rezultat potrivit.

Dacă în fiecare zi veți gândi numai lucruri negative (ce greu îmi e, ce bine îi merge lui x și mie nu, ce mult am de lucru, ce rea e cafeaua la birou etc) starea în care sunteți se agravează cu siguranță și nu vedeți niciun mod de a ieși din ea.

Din păcate, suntem predispuși să facem mai multe greșeli, să reacționam mai mult din impuls și să luăm decizii proaste. Și lamentarea crește, deveniți un coleg ursuz, pe care ceilalți încep să-l evite.

În schimb, dacă vom încerca să privim lucrurile din jurul nostru într-un ton pozitiv și chiar să glumim pe seama lor, starea noastră se va schimba cu siguranță și parcă soluțiile nu sunt cele mai rele. Începeți să aveți idei, începeți să vă doriți să învățați, să știți mai multe, practic să vă dezvoltați.

Faceți un experiment: cinci zile gândiți-vă numai negativ despre tot ceea ce vi se întâmplă și următoarele cinci încercați să vedeți numai partea pozitivă din tot ceea ce faceți.

COMENTARII:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.