De la hobby, la un business înfloritor

1991

A avea o afacere înfloritoare este visul multora dintre noi, exista totuși un domeniu în care business-ul este înfloritor încă de la început. Vă invităm să citiți un articol scris de Andreea Stor despre pașii care ar trebui urmați pentru a avea un business în domeniul floral. 

Florile sunt o sursă de inspiraţie pentru mulţi artişti, poeţi şi oameni creativi din toate domeniile, dar în momentul în care începi să interacţionezi cu ele, să le atingi, să le cunoşti limbajul, ceva se schimbă, o poartă către un alt univers se deschide.

Asta am simţit şi eu în momentul în care am intrat în contact cu designul floral şi la fel simt toţi cei care trec pragul cursurilor noastre de floristică. Este o lume magică care te face să te simţi parte din ea, dar de la “a iubi florile” şi până la “a lucra” cu ele zilnic, este un drum de parcurs.

Un traseu format din anumite etape peste care este uşor să sari, poate pentru că nimeni nu te-a atenţionat, nimeni nu ţi-a arătat, nimeni nu a fost dornic să împărtăşească cu tine experienţele prin care a trecut, dar acum există acei oameni dedicaţi şi cu experienţă la Floristiq Art.

Curs design floral

Totul începe de la pasiune, o energie în interiorul tău care te face să te simţi viu, care te face să îţi doreşti să experimentezi această stare în fiecare zi din viaţa ta. Acesta este pasul de START în ceea ce înseamnă călătoria de la HOBBY la BUSINESS.

Pasul doi este entuziasmul care face casă bună cu pasiunea, dar entuziasmul este ca un foc pe care trebuie să îl gestionezi corect, altfel, te poate duce într-o călătorie din care să ieşi cu arsuri.

Pentru a-ţi menţine pasiunea şi entuziasmul treaz, începe să urmăreşti şi să înveţi de la designeri florişti, în timp îi vei selecta pe cei cu care rezonezi cel mai bine.

Pasul trei este curajul, pentru că este nevoie de curaj pentru a da la iveală comorile ascunse în tine şi a le împărtăşi cu alţii, căci diferenţa între un hobby şi un business este : actul creativ pe care îl făceai pentru tine şi acum vrei să îl împărtăşeşti cu ceilalţi.

Pasul patru este energia de muncă, căci este nevoie de muncă pentru a produce ceea ce creeai doar pentru tine în volume mari pentru mai mulţi oameni.

Pasul cinci este curiozitatea și răbdarea din perioada de testare şi cunoaştere a pieţei, cel puţin între şase luni şi un an. Riscul de a-ţi abandona slujba actuală pentru ceva necunoscut este o inconştientă pe care nu merită să ţi-o asumi. Testează şi cunoaşte piaţă!

Pasul şase este crearea reţelei de clienţi, începând cu prietenii apropiaţi, foşti colegi de facultate sau actuali colegi de muncă, apoi clienţi noi de pe reţelele de socializare.

Pasul şapte este deja când ai hotărât trecerea de la hobby la deschiderea unui business, momentul în care este nevoie să intri în lumea specialiştilor prin cursuri de design floral şi business.

Am cunoscut mulţi florişti care au făcut pact cu pasiunea şi entuziasmul, aruncându-se inconştient în iureşul unui business cu flori, sărind pasi esenţiali în tranziţia de la hobby la business, crezând în promisiunea unui tărâm minunat, dar care nu s-a arătat.

Acest univers minunat al florilor există, dar este nevoie să fim conştienţi cum intrăm în el.

Andreea Stor curs

COMENTARII:

Comments are closed.