Sunt persoane care se bucura ca au un loc de munca si ca le e bine acolo, au un salariu decent, isi permit sa-si plateasca ratele de la banci sau chiria si isi permit si niste vacante pe an. Multi raman in acelasi loc de munca ani buni si isi gasesc justificari cat se poate de naturale pentru acest lucru sau de multe ori anturajul te determina sa mai stai inca o luna, inca un jumate de an, inca un an-doi-trei.
Comoditatea, inamicul dezvoltării
Din pacate, comoditatea si lipsa unei increderi in sine determina, de multe ori, acest lucru. Nu cred neaparat ca e gresit sa stai intr-un loc de munca “caldut”, dar cred ca dupa maximum 5 ani e bine sa faci o schimbare.
Cu siguranta un loc de munca “caldut” iti ofera o siguranta de care avem nevoie de multe ori in viata, insa niciodata acest loc de munca nu ne va oferi continuitate pana la pensie, nu ne va dezvolta abilitatile, nu ne va creste increderea in noi si nu ne va deschide orizonturi noi.
Exista o serie de intrebari: ce fac daca la noul loc de munca seful e mai rau? Daca nu o sa am colegi de treaba? Daca se va desfiinta postul in viitor?
In ciuda aparentelor, acest lucru nu e deloc asa rau pe cum pare: un sef mai rau iti va dezvolta abilitatile de a comunica, de a gestiona situatii mai dificile. Colegii pot sa te determine sa fii tu un inovator, sa te remarci printr-o pozitie de lider si de om inspirational, iar daca postul se va desfiinta cu siguranta ai mai multe calitati acum si poti s-o iei din nou de la capat.
Beneficiile unui nou început
Partea buna a unui inceput este starea de motivare. Intotdeauna ceva nou te face sa te implici mai mult, sa ai o pofta de viata mai mare si sa fii mai vesel. Performanta profesionala apare atunci cand ai entuziasmul necesar, nu cand esti plafonat in vechile atributii ale unui job vechi si care nu-ti mai aduce satisfactie profesionala numai financiara.
Si fara sa stii mai multe nu iti vei dori sa ai mai mult!
Un articol de Aneta Neagomir, specialist in resurse umane.