Povestea Wobbel Yoga România, noutatea din rândul activităților pentru copii

0
Wobbel Yoga Romania, placa Wobbel, yoga pentru copii, activitati pentru copii
Wobbel Yoga Romania, placa Wobbel, yoga pentru copii, activitati pentru copii

„Suntem Alexandra și Dana, două surori gemene, mămici la rândul nostru, care căutăm să ne creștem copii într-un mediu sănătos și echilibrat. Punem accentul pe dezvoltare armonioasă, creșterea încrederii în sine și expunerea propriilor copii la activități ce au un aport benefic în viață lor. Deși fiecare a luat-o pe drumul ei, mereu ne-am dorit să fim una lângă alta și să punem bazele unei afaceri, care să ne aducă împreună măcar pe jumătate. Credem mult una în cealaltă, găsim energie să ne motivăm și să concentrăm pe ce este necesar.”, astfel se descriu cele două tinere antreprenoare care au pus bazele Wobbel Yoga România.

Cum a apărut ideea?

Așa cum fiecare idee de business se naște dint-o necesitate, am observat că este o comunitate foarte mare de utilizatori ai plăcii de echilibru Wobbel și ne doream să existe și o activitate care să aibă la bază acest minunat obiect, dar și care să aducă la un loc părinții și copiii lor.

Fiind mame la rândul nostru, am văzut-o că este o activitate recreativă potrivită pentru copiii noștri și nu numai și până acum nu am întâlnit încă un copil sau un părinte care să nu vadă beneficiile acestei plăci sau activități.

În ce țări este foarte popular Wobbel Yoga?

Wobbel Yoga este deja prezent în 8 țări europene, România fiind acum printre ele, odată cu înființarea Wobbel Yoga România. Acest concept a luat naștere în Olanda și Belgia, însă este foarte popular în Australia, Noua Zeelandă și USA.

Activitatea este extrem de populară pentru că răspunde unor nevoi pe care părinții împreună cu copiii lor o au, aceea de echilibru, distracție și meditație în același timp.

Care sunt beneficiile Wobbel Yoga?

Beneficiile sunt multiple și pornind de la premiza că primii ani din viața copiilor noștri sunt esențiali în formarea unui caracter puternic și a unor aptitudini ce se vor perpetua și în viața lor de adult, credem cu tărie că orice părinte ar trebui să își expună copilul la asemenea activități.

Wobbel Yoga favorizează introspecția și atenția asupra propriei persoane, scăzând dorința de comparare cu cei din jur, dar crescând pofta de competiție. Copii învață să mediteze, să își controleze respirația, ca în final să dobândească o stare de calm și bine. Credem în beneficiile pe care Wobbel Yoga le are asupra relației dintre părinți și copii, deoarece îi ajută să se conecteze, să petreacă timp calitativ și, de ce nu, să se distreze ca o echipă.

Începând cu ce vârstă este recomandat să fie practicat?

Copiii pot folosi placa Wobbel încă din momentul în care învață să meargă și să își păstreze echilibrul, în jurul vârstei de doi ani, folosind-o inițial ca și topogan, balansoar sau pod peste anumite obiecte. La vârsta de 4 ani, conectarea prin joc cu copiii este foarte foarte importantă, aceștia putând lucra cu părintele, de la care poate dobândi încredere pentru realizarea anumitor mișcări.

Antrenorul are nevoie de o specializare?

Antrenorul are nevoie de certificare internațională de Yoga, ulterior fiind introdus în grupul antrenorilor de Wobbel Yoga din toată lumea, unde se primesc informații importante și se face schimb de experiență. Se caută constant noi metode de a implica cursanții în această activitate.

În echipa noastră s-a alăturat Michelle, primul instructor acreditat Wobbel Yoga ce are rolul rolul de a îi ajuta pe cei mici să îşi dezvolte capacitatea de a înțelege, a conştientiza şi a percepe propriul corp, precum şi emoțiile şi varietatea de stări cu care ne confruntăm zi de zi.

Care a fost reacția părintilor români până acum?

Având în vedere că este un domeniu total nou în România, părinții sunt ușor reticenți pentru că nu toți știu produsul în sine, placa de echilibru Wobbel, și mulți dintre ei sunt încă reticenți când aud de yoga la copii, neștiind ce beneficii extraordinare are această activitate pentru copiii lor.

În ultimii ani, părinții români sunt deschiși către noi metode de a crește copii sănătoși, informați, încercând să îi expună unor activități noi.

Cât de mult a contat faptul că sunteți mame în decizia de a da startul acestui proiect?

A contat foarte mult, pentru că până în momentul acesta nu conștientizam neapărat importantă și nevoia petrecerii unui timp de calitate cu propriul copil, sau practicarea yoga.
Totodată pornind de la premiza că primii ani din viața copiilor noștri sunt esențiali în formarea unui caracter puternic și a unor aptitudini ce se vor perpetua și în viața lor de adult, am decis să venim cu ceva nou, care ar putea deschide noi orizonturi către parentingul conștient. În acest punct, înțelegem mai bine nevoile pe care copii le au, dorința lor de a fi iubiți și acceptați necondiționat, și nu în ultimul rând nevoia lor de dezvoltare continuă.

Momentan sunteți în București, aveți planuri de extindere?

În momentul de față ne concentrăm activitatea doar în București și odată ce ne creăm o bază solidă aici, cu siguranță că ne dorim să ne extindem și suntem deschiși să acceptăm colaboratori. Dorința noastră este să ne creăm o comunitate frumoasă în care lumea să afle despre beneficiile plăcii de echilibru Wobbel, dar și ale activității Yoga. Visăm la un grup, unde cursanții să aibă ocazia să își petreacă timpul frumos, în familie, și de ce nu să lege și prietenii.

Unde sau cum vă pot contacta cei interesați?

În momentul de față, cei doritori ne pot contacta pe pagina noastră de facebook Wobbel Yoga România, pagină Web fiind încă în lucru, astfel încât să facilităm și mai mult accesul la informații. Activitatea ne-o desfășurăm în două locații în momentul de față, urmând ca din februarie să ne concentrăm asupra uneia singure și anume Elite Learning Concept Center din zona Aviației (București).

COMENTARII: