Pașii cei mici, un articol de Aneta Neagomir

0

Va spuneam ca lucrurile se mista intotdeauna mai incet si se pot schimba foarte usor. Pentru mine a gestiona un intreg “carusel” este o provocare destul de mare. Intr-un job ai un rol bine definit, insa in business-ul tau ai toate rolurile dintr-o companie.

Imi place mult viata mea de acum, mi-a placut foarte mult si viata mea cand mergeam la job, ma gandesc in fiecare zi la colegii mei de la vechiul job, dar lucrez zilnic cu alti colegi noi acum. Drumul meu este un drum pe care mi-l construiesc eu asa cum vreau, insa partea cea mai grea este ca am atatea idei si as vrea sa ma implic in atatea proiecte incat mi-e greu sa aleg pe care-l vreau mai mult.

Mi-am dat seama ca sunt lucruri pe care nu stiu sa le fac bine, de exemplu  sa vand. Nu am avut niciodata rolul acesta si nici nu mi l-am dorit vreodata…dar viata asa e, de ce ti-e frica nu scapi. Faptul ca am ajuns la o maturitate si am impresia ca stiu multe lucruri, nu ma impiedica sa invat din nou, nu ma impiedica sa fac cursuri noi si diferite fata de ce am facut eu. Am acceptat usor ca sunt specialista doar pe un domeniu si ca este imposibil sa fii specialist in mai multe domenii. Si cred ca daca iti doresti sa stii de toate e gresit.

Mi-am facut planul de bataie de 3 ori pana acum…si am impresia ca il voi mai schimba pana la finalul anului. Dar mie imi place sa spun ca il voi adapta…Am facut deplasari si mi s-a intamplat sa se anuleze intalnirile, am semnat contracte, dar mi s-au anulat in ultimul moment si mai stiu ca sunt inca multe lucruri care se vor intampla si bune si rele.

Ma bucur mult insa ca reusesc sa fac mai multe in de viata mea personala si ca am inteles niste nevoi ale copiilor mei. Daca pana acum spuneam ca eu petrec timp cu copii mei, intr-adevar putin,  dar petrec timp de calitate, acum am inteles cum era calitatea pe care o credeam eu buna. Aveam impresia ca 2 ore in care le spuneam cum sa faca, ce sa faca, la ce activitati sa mearga era exact ce ei isi doresc.

Cand am avut o discutie cu fiul meu si mi-a spus ca “scopul lui in viata este sa duca gaming-ul la un alt nivel”, in conditiile in care el are 8 ani, am inteles ca el are un scop mai repede definit decat aveam eu la varsta lui. Si cand pe lista lui pentru mos Craciun am regasit “ tastatura de gaming si mouse de 10.000 DPI” mi-am dat seama ca barierele le pun eu. Ma bucur ca am invatat de la el ce inseamna DPI J Nu-mi place deloc ca stie atatea lucruri despre jocuri si despre aplicatii, dar pe el aceste lucruri il fac fericit.

Desi este in clubul cititorilor din clasa lui si a primit diploma de cel mai bun cititor mi-a spus ca el nu vrea diploma asta, el si-ar dori o diploma de cel mai bun gammer. M-am straduit s-o duc pe fiica mea la balet si la pictura, insa ea mi-a spus ca-si doreste sa faca gimnastica la paralele si la barna.

De cand fac lucrurile pe care ei si le doresc, relatia noastra este foarte buna si sunt sigura ca voi mai invata foarte multe in relatia cu ei. Imi place mai mult cum e acum si devine din ce in ce mai bine.

Si cred ca as putea face o paralela: de cand fac lucrurile care ma fac fericita, relatia mea cu mine, parerea mea despre mine s-a imbunatatit!

COMENTARII: